Vegetariánska kapustová polievka

Vegetariánska kapustová polievka

Tento recept na kapustovú polievku je plný zdravej zeleniny, je vegetariánsky a bez lepku, ale aj výdatný a chutný. Užite si ho aj vy!

Ingrediencie

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice masla
  • 1 šálka cibule, jemne nakrájané
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekaného
  • 8 šálok zeleninového vývaru
  • 1 plechovka (420 ml) drvených paradajok
  • 1 malá hlávka kapusta, nahrubo nakrájaná,
  • 2 stopky stopkového zeleru, nakrájané na kocky
  • 1 šálka mrazenej zeleniny (kombinácia zelených fazuliek, mrkvy, hrášku, kukurice)
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1-2 lyžičky talianskeho korenia, podľa chuti
  • 1-2 lyžičky citrónovej šťavy, podľa chuti chuti
  • 1 lyžica petržlenovej vňate, čerstvé, nahrubo nasekané

Postup

  1. Zahrejte olej a maslo vo veľkom hrnci s nepriľnavým povrchom na stredne vysokom plameni.
  2. Pridajte cibuľu, cesnak a opekajte, kým sa cesnak nerozvonia a cibuľa nezosklovatí.
  3. Pridajte vývar, paradajky, kapustu, stopkatý zeler, mrazenú zeleninu, soľ, korenie, talianske korenie a miešajte, kým sa všetko nespojí.
  4. Varte odkryté 20–30 minút na strednom plameni, kým všetka zelenina nezmäkne a nerozvinú sa chute.
  5. Odstráňte z ohňa a vmiešajte 1-2 lyžičky citrónovej šťavy.
  6. Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte!
Polievka z kapusty a ďalšej zeleniny naberaná z hrnca naberačkou.
www.onepotrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.