Tento recept na kapustovú polievku je plný zdravej zeleniny, je vegetariánsky a bez lepku, ale aj výdatný a chutný. Užite si ho aj vy!
Ingrediencie
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice masla
- 1 šálka cibule, jemne nakrájané
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekaného
- 8 šálok zeleninového vývaru
- 1 plechovka (420 ml) drvených paradajok
- 1 malá hlávka kapusta, nahrubo nakrájaná,
- 2 stopky stopkového zeleru, nakrájané na kocky
- 1 šálka mrazenej zeleniny (kombinácia zelených fazuliek, mrkvy, hrášku, kukurice)
- soľ a korenie podľa chuti
- 1-2 lyžičky talianskeho korenia, podľa chuti
- 1-2 lyžičky citrónovej šťavy, podľa chuti chuti
- 1 lyžica petržlenovej vňate, čerstvé, nahrubo nasekané
Postup
- Zahrejte olej a maslo vo veľkom hrnci s nepriľnavým povrchom na stredne vysokom plameni.
- Pridajte cibuľu, cesnak a opekajte, kým sa cesnak nerozvonia a cibuľa nezosklovatí.
- Pridajte vývar, paradajky, kapustu, stopkatý zeler, mrazenú zeleninu, soľ, korenie, talianske korenie a miešajte, kým sa všetko nespojí.
- Varte odkryté 20–30 minút na strednom plameni, kým všetka zelenina nezmäkne a nerozvinú sa chute.
- Odstráňte z ohňa a vmiešajte 1-2 lyžičky citrónovej šťavy.
- Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte!