Vegetariánska sekaná s hubami a orieškami

Vegetariánska sekaná s hubami a orieškami

Sušené hríbiky a parmezán dodávajú tejto bezmäsej sekanej sofistikovanú chuť, zatiaľ čo orechy a ryža jej dávajú hustú a odolnú textúru podobnú mäsu. Sekaná je chutná, sýta a skvele sa hodí k zemiakom či zeleným fazuľkám.

Čo budete potrebovať

  • 60 g sušených lesných húb
  • 2 lyžice oleja
  • 1 stredná cibuľa nakrájaná nadrobno
  • 2 veľké strúčiky cesnaku, nasekané
  • 340 g šampiňónov, jemne nasekaných
  • 1/4 lyžičky soli
  • ½ lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • ¼ šálky sherry alebo vína
  • 2 šálky varenej hnedej ryže
  • 2 šálky kešu orieškov, jemne nasekaných alebo drvených
  • ½ šálky píniových orieškov, jemne nasekaných alebo drvených
  • 200 g parmezánu
  • 5 vajec

Postup

  • Predhrejte rúru na 175 °C a vymažte olejom bochníkovú formu na chlieb s rozmermi 23 x 13 cm.
  • Sušené huby zalejte horúcou vodou a nechajte asi 30 minút máčať.
  • Po rehydratácii vyberte z vody a nakrájajte.
  • Rozpáľte olej na stredne vysokom plameni v širokej, ťažkej panvici alebo hrnci dostatočne veľkom, aby poňal všetky ingrediencie.
  • Keď je olej horúci, pridajte cibuľu.
  • Restujte za častého miešania, kým cibuľa nezosklovatí (5 až 7 minút).
  • Pridajte cesnak, šampiňóny, soľ, korenie a tymian.
  • Pokračujte vo varení za občasného miešania, kým sa neuvoľní šťava z húb a tá sa takmer nevyvarí.
  • Keď panvica začne vysychať, pokvapkajte ju sherry alebo vínom a varte ešte asi pol minúty, aby sa sherry alebo víno zredukovalo.
  • Odstráňte panvicu zo sporáka.
  • Do šampiňónov vmiešajte ryžu, kešu oriešky, píniové oriešky a nakrájané lesné huby.
  • Nechajte zmes vychladnúť na izbovú teplotu a pridajte syr.
  • Ochutnajte av prípade potreby upravte korenie.
  • Vmiešajte vajcia a dôkladne premiešajte.
  • Zmes vložte do formy a pečte v predhriatej rúre asi hodinu, kým nebude sekaná na dotyk pevná s ľahko chrumkavými okrajmi.
  • Nechajte asi 10 minút vychladnúť.
  • Jemne prejdite nožom po okrajoch, aby sa uvoľnili, a potom pomaly a opatrne otočte formu dnom nahor, aby ste sekanú vysunuli.
  • Podávajte s omáčkou podľa vlastného výberu.
Nakrájaná bezmästá sekaná s omáčkou.
www.allwaysdelicious.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.