Tento krémový cestovinový pokrm s chrumkavými mandľami a dvoma druhmi syra predstavuje skvelý nápad na rýchlu večeru, ktorá je hotová za menej ako pol hodiny, čo v rušnom pracovnom týždni určite oceníte.
Čo budeme potrebovať
- 300 g tagliatelle
- 200 g kel kučeravý (nakrájané na tenké plátky)
- 40 g celých mandlí (opražených a nahrubo nasekaných)
- 4 strúčiky cesnaku (prelisovaný)
- 25 g petržlenu (jemne nasekané)
- 2 lyžice olivového oleja
- 90 g smotanového syra
- Kôra a šťava z ½ citróna
- 50 g Parmigiano Reggiano (jemne nastrúhané)
Postup
- Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale, na posledné 3 minúty k nim pridáme nakrájaný kel kučeravý
- Odoberieme si 50 ml vody z cestovín
- Všetko spoločne scedíme a hrávame do hrnca
- Zmiešame si mandle s polovicou cesnaku a polovicou petržlenovej vňate a dáme bokom
- Medzitým si na panvici rozohrejeme olej, pridáme zvyšný cesnak a restujeme 2 minúty do zmäknutia
- Do hrnca s cestovinami a kel kučeravým vmiešame smotanový syr, citrónovú kôru a šťavu, polovicu parmezánu, vodu z cestovín, zvyšok petržlenovej vňate a dochutíme soľou s korením
- Všetko spoločne premiešame a cestoviny s kučeravým podávame posypané zvyšným syrom, orechovou zmesou a kvapkou olivového oleja