Vegetariánske čínske rezance so zeleninou

Vegetariánske čínske rezance so zeleninou

Aj napriek tomu, že je čínska kuchyňa známa tým, že obsahuje mäso na desiatky spôsobov, neznamená, že si nemôžete tento pokrm pripraviť na vegetariánsky spôsob.

Ingrediencie

  • 1/2 nasekanej strednej cibule
  • 1 lyžica mletého zázvoru
  • 1 stredná mrkva
  • 1/2 nakrájanej brokolice
  • 1/2 nakrájanej červenej papriky
  • 4 strúčiky drveného cesnaku
  • 2 PL rastlinného oleja
  • 2 PL vody
  • 1 ČL trstinového cukru
  • 1 PL ryžového octu
  • 2 PL ustrícovej omáčky (ak nemáte, stačí sójová)
  • 3 PL sójovej omáčky
  • Balenie vaječných čínskych rezancov

Postup

  • V miske si zmiešajte sójovú, ustricovú omáčku, ryžový ocot, trstinový cukor, vodu a nechajte bokom odležať.
  • Na panvici si na oleji osmažte do zlatova cibuľu, cesnak a mletý zázvor.
  • Pridajte nakrájanú mrkvu, papriku, brokolicu a nechajte variť aspoň 5 minút, kým zelenina nezmäkne.
  • Potom zalejte pripravenou omáčkovou zmesou a ešte chvíľu poduste.
  • Medzitým si podľa návodu na obale uvarte rezance v osolenej vode.
  • Po uvarení rezance sceďte a zmiešajte s hotovou zmesou na panvici, potom môžete podávať.
Vegetariánske rezance so zeleninou
Zdroj: cupfulofkale.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.