Vegetariánske guličky s kari omáčkou

Vegetariánske guličky s kari omáčkou

Na prípravu guličiek nemusíte používať len zeleninu, ale aj rozmanité druhy strukovín, napríklad cícer, šošovicu alebo ako v tomto recepte fazuľa.

Ingrediencie

Na zeleninové guličky (cca 20 guličiek)

  • 100 g uvarených červených fazúľ
  • 1 zemiak
  • 1 mrkva
  • 1 cuketa
  • 100 g hrášku z konzervy
  • 50 g kukurice z konzervy
  • 8-10 cherry rajčín
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 vajce
  • 3 PL strúhanky
  • olivový olej
  • čerstvá petržlenová vňať
  • soľ, korenie

Na kari omáčku

  • 100 ml oleja
  • 100 ml sójového mlieka
  • 1 PL kari korenia
  • 1/2 PL horčice
  • 1/2 citrónu
  • soľ

Postup

  • Ošúpte zemiaky a mrkvu, umyte ich spolu s cuketou a uvarte v hrnci s vodou do mäkka.
  • Predvarené červené fazule prepláchnite pod tečúcou vodou.
  • Fazuľu, uvarené zemiaky, mrkvu, cuketu, hrášok, kukuricu, cesnak a petržlenovú vňať vložte do mixéra.
  • Niekoľko sekúnd mixujte, potom pridajte umyté a nakrájané cherry paradajky.
  • Podľa chuti osoľte a okoreňte.
  • Zmes preložte do veľkej misy a pridajte vajcia a dve polievkové lyžice strúhanky.
  • Dôkladne premiešajte a skontrolujte konzistenciu, pokiaľ sa vám zdá stále príliš mäkká, pridajte viac strúhanky. Zmes by mala byť pevná, ale nie príliš hustá.
  • Rukami vytvorte guličky a následne ich osmažte na oleji.
  • Medzitým si do vyššej nádoby nalejte olej a sójové mlieko, pridajte horčicu, citrónovú šťavu, soľ podľa chuti a kari.
  • Ponorným mixérom mixujte, kým nedosiahnete krémovú konzistenciu, potom omáčku ohrejte.
Luskovo-zeleninové guličky na tanieri.
zdroj: elle.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.