Tento jednoduchý a zaujímavý recept na nachos podávame s kyslou smotanou a náložou pečených fazule. Tento mexický pôžitok je možné podávať pri akejkoľvek príležitosti a zamilujú si ho ľudia všetkých vekových skupín.
Čo budeme potrebovať
- 150 g nachos chipsov
- 100 g hlávkového šalátu
- Hrsť lístkov mäty
- 50 g jalapeno (nakrájané na plátky)
- 50 g červenej papriky (nakrájané na kocky)
- 2 strúčiky jemne nasekaného cesnaku
- 50 g najemno nakrájanej cibule
- ½ lyžičky soli
- 50 g nakrájaného avokáda
- 50 g sezamových semienok
- 150 g ostrého syra čedar
- 50 g nakrájaných čiernych olív
- 20 g kyslej smotany
- 10 g mletej rasce
- 10 g mletej papriky
- 200 g fazule z konzervy
Postup
- Vezmeme hlbokú misku av nej rozdrvíme lupienky nachos
- Teraz vezmeme plech na pečenie a ako základ naukladáme listy hlávkového šalátu, potom pridáme lupienky nacho
- Doplníme ich konzervovanými fazuľami spolu s nakrájanými kúskami paradajok, lístkami mäty, jalapeno, čiernych olív, červenej papriky, cesnaku, rímskej rasce, cibule, papriky a soli
- Postup opakujeme, kým netvoríme štyri alebo päť vrstiev nachos
- Navrch nachos pridáme vrstvu strúhaného syra čedar
- Plech vložíme do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme, kým sa syr nerozpustí
- Upečené nachos ozdobíme kopčekom kyslej smotany a lístky mäty