Vegetariánske plnené papriky

Vegetariánske plnené papriky

Luxusné papriky plnené zmesou z quióny a fazule sú strašne jednoduché na prípravu a zároveň chutné a sýte. Je to vynikajúce jedlo, ktoré si môžete pripraviť kedykoľvek počas týždňa a pochutí si na ňom celá vaša rodina.

Ingrediencie

  • 4 veľké papriky, rozkrojené napoly a zbavené semienok
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie, podľa chuti
  • 1 stredná cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 2 lisované strúčiky cesnaku
  • ¼ lyžičky vločiek červeného chilli (voliteľne)
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1 lyžička údené papriky
  • ½ lyžičky kajenského korenia (voliteľné)
  • 1 plechovka (425 g) nakrájaných paradajok
  • 1 plechovka (425 g) čiernych fazule, scedených a prepláchnutých
  • 1 plechovka (425 g) červených fazule, scedených a prepláchnutých
  • 3 šálky zeleninového vývaru
  • 1 šálka čerstvej/mrazenej alebo konzervovanej kukurice
  • 1 šálka quinoy
  • ½ šálky strúhanej goudy
  • voliteľný topping: avokádo, koriander/petržlenová vňať, kyslá smotana a plátky limetky

Postup

  1. Predhrejte rúru na 200° Celzia a plech vyložte papierom na pečenie.
  2. Papriku dôkladne umyte a prebytočnú vlhkosť utrite papierovou utierkou.
  3. Opatrne nakrájajte každú papriku na polovicu, cez stonky.
  4. Vyhoďte rebrá a semienka a položte na pripravený plech.
  5. Postriekajte trochou oleja v spreji a posypte soľou a korením.
  6. Pečte 8-10 minút.
  7. Medzitým rozohrejte olej v ťažkej panvici na stredne vysokej teplote.
  8. Pridajte cibuľu a cesnak a restujte, kým cibuľa nezosklovatí.
  9. Vmiešajte paradajky, fazuľu a kukuricu.
  10. Pridajte vločky červeného chilli, mletú rascu, údenú papriku, soľ a korenie a za stáleho miešania 2-3 minúty povarte.
  11. Vmiešajte quinú a vývar a znížte plameň na minimum.
  12. Prikryte a nechajte dusiť, kým sa quinoa neuvarí, asi 12-15 minút.
  13. Akonáhle je hotovo, stiahnite z platne a zmes opatrne vmiešajte do opečených paprík.
  14. Vrch bohato posypte strúhaným syrom, vložte späť do rúry a pečte 6–8 minút (kým sa syr nerozpustí a paprika nezmäkne).
  15. Po dokončení vyberte z rúry a ozdobte nasekaným koriandrom alebo petržlenovou vňaťou.
  16. Podávajte s obľúbeným toppingom a užite si to.
Papriky plnené zmesou z quióny a fazule, zapečené so syrom a ozdobené avokádom a chilli.
www.healthyfitnessmeals.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.