Vegetariánske rizoto s karfiolom

Vegetariánske rizoto s karfiolom

Recept na bezmäsité rizoto si tentoraz predstavíme s karfiolom. V spojení s ryžou získa pokrm skvelú chuť, pokiaľ ho doplníme syrom s výraznou chuťou – napríklad nivou.

INGREDIENCIA

  • karfiol
  • 1 hrnček ryže
  • 80 ml suchého bieleho vína
  • 100 g nivy
  • 100 g plátkov mandlí
  • maslo
  • olej
  • tymian
  • voda alebo kurací vývar

POSTUP

  1. V kastróle na masle opražíme umytý a na malé ružičky rozobraný karfiol.
  2. Pridáme sušený tymián, osolíme a restujeme, až je karfiol mäkký.
  3. Pripravíme si ryžu. Tú prepláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať a vložíme ju na panvicu na rozpálený olej a osmažíme.
  4. Potom ryžu zalejeme vínom a vývarom a dusíme domäkka.
  5. K uvarenej ryži pridáme opečený karfiol, posypeme strúhanou nivou a ozdobíme plátkami opražených mandlí.
Hotový recept karfiolové rizoto bez mäsa.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.