Máte doma zásoby sušených húb? Nosíte z lesa plné košíky a už neviete, čo s nimi? Zapečte ich spoločne s cestovinami. Skvele nimi nahradíte mäso, ušetríte a naozaj si pochutnáte. Ak mäso nahradíte úplne, máte skvelé vegetariánske jedlo
Ingrediencie
- 300 g fľakov
- 150 g údeného mäsa
- 1 cibuľa
- 200 g čerstvých húb, alebo 100 g sušených
- 2 vajcia
- 100 g masla
- 250 ml mlieka
- soľ, korenie
Postup
- Fľaky uvarte podľa návodu v osolenej vode
- Cibuľu olúpte a nakrájajte najemno
- Mäso pokrájajte na kocky
- Huby očistite a nakrájajte na menšie kúsky (sušené huby dajte do misky, zalejte horúcou vodou a nechajte 15 minút odstáť, potom zlejte)
- Na panvici rozpustite lyžicu masla
- Pridajte cibuľu a mäso a chvíľku opekajte
- Pridajte huby, soľ, korenie a ľahko poduste
- Vajcia rozmiešajte s mliekom, trochou soli a korenia
- Zliate cestoviny zmiešajte so zmesou z panvice
- Zapekaciu misku vymažte maslom a naplňte cestovinami
- Zalejte mliekom s vajcami
- Dajte do rúry rozohriatej na 180 ° a nechajte 30 minút zapiecť
TIP: Hľadáte viac inšpirácie, ako spracovať huby? Pozrite sa na recepty na skvelé hubové omáčky