Vegetariánske šunkofleky s hubami

Vegetariánske šunkofleky s hubami

Máte doma zásoby sušených húb? Nosíte z lesa plné košíky a už neviete, čo s nimi? Zapečte ich spoločne s cestovinami. Skvele nimi nahradíte mäso, ušetríte a naozaj si pochutnáte. Ak mäso nahradíte úplne, máte skvelé vegetariánske jedlo

Ingrediencie

  • 300 g fľakov
  • 150 g údeného mäsa
  • 1 cibuľa
  • 200 g čerstvých húb, alebo 100 g sušených
  • 2 vajcia
  • 100 g masla
  • 250 ml mlieka
  • soľ, korenie

Postup

  1. Fľaky uvarte podľa návodu v osolenej vode
  2. Cibuľu olúpte a nakrájajte najemno
  3. Mäso pokrájajte na kocky
  4. Huby očistite a nakrájajte na menšie kúsky (sušené huby dajte do misky, zalejte horúcou vodou a nechajte 15 minút odstáť, potom zlejte)
  5. Na panvici rozpustite lyžicu masla
  6. Pridajte cibuľu a mäso a chvíľku opekajte
  7. Pridajte huby, soľ, korenie a ľahko poduste
  8. Vajcia rozmiešajte s mliekom, trochou soli a korenia
  9. Zliate cestoviny zmiešajte so zmesou z panvice
  10. Zapekaciu misku vymažte maslom a naplňte cestovinami
  11. Zalejte mliekom s vajcami
  12. Dajte do rúry rozohriatej na 180 ° a nechajte 30 minút zapiecť

TIP: Hľadáte viac inšpirácie, ako spracovať huby? Pozrite sa na recepty na skvelé hubové omáčky

zapečené šunkofleky s hubami v pekáčiku
Zdroj: pinterest.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.