Vegetariánsky boršč

Vegetariánsky boršč

Tento jednoduchý recept na boršč bez mäsa z jedného hrnca vám zaberie iba 30 minút! Lahodná a zdravá zimná polievka z repy plná živín je ľahkým obedom alebo aj večerou o všednom dni.

Ingrediencie

  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2 stredne veľké mrkvy
  • 2 stredne veľké červené repy
  • 2 litre zeleninového vývaru
  • 2 zemiaky
  • 1/4 hlávky bielej kapusty
  • 2 bobkové listy
  • 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 4 polievkové lyžice nasekaného čerstvého kôpru
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • (vegánska) kyslá smotana na ozdobu
  • ražný chlieb na podávanie

Postup

  1. Nakrájajte si cibuľu, mrkvu, repu, zemiaky a kapustu.
  2. Mrkva a repu môžete tiež nastrúhať pomocou strúhadla.
  3. Zahrejte veľký hrniec na stredne vysokej teplote.
  4. Pridajte rastlinný olej, na kocky nakrájanú cibuľu, mrkvu a červenú repu a za častého miešania restujte asi 5 minút.
  5. Do hrnca pridajte horúci zeleninový vývar, na kocky nakrájané zemiaky, nakrájanú kapustu a bobkové listy, priklopte pokrievkou a varte 10 minút.
  6. Do hrnca pridajte citrónovú šťavu, paradajkový pretlak, nasekaný cesnak, nasekaný kôpor, soľ a korenie.
  7. Prikryte a varte ďalších 5 minút.
  8. Pred podávaním nechajte ešte 15 minút odpočívať pod pokrievkou.
  9. Ozdobte lyžicou (vegánskej) kyslej smotany a ďalším čerstvým kôprom.
  10. Podávajte s ražným chlebom.
  11. Užite si to!
Polievka z červenej repy servírovaná v hlbokom tanieri s lyžicou, ozdobená kyslou smotanou a kôprom.
www.happykitchen.rocks

Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na guláša bez mäsa 5x inak! Budete sami prekvapení, že vám v nich mäso vôbec nechýba. Máme pre vás variant z fazule, húb alebo napríklad zemiakov.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.