Tento recept môže očariť všetkých, ktorí majú radi pálivé pokrmy. Zmes baklažánu, červenej repy, byliniek a feferónik roztočí chuťové bunky na maximum.
Ingrediencie:
- 2 červené repy
- 2 baklažány
- 20 g prelisovaného cesnaku
- 10 g najemno nasekané šalotky
- 80 g feferónik
- 80 g syra feta
- 1 dl olivového oleja
- 60 g balzamikového octu
- soľ a korenie
- žerucha
Postup:
- Baklažány si rozrežte pozdĺžne na 4 diely, repu si umyte a odrežte korene.
- Marinádu si vytvorte zmiešaním polovice olivového oleja, soli, cesnaku a korenia.
- Baklažán aj repu do tejto zmesi namočte. Repu si zabaľte do alobalu.
- Dajte piecť do predhriatej rúry na 200 °C.
- Baklažán z rúry vytiahnite po 20 minútach, repu nechajte piecť ďalších 30 – 40 minút.
- Vnútro baklažánu si vydlabte zo šupky a rozmixujte.
- Akonáhle bude repa mäkká, olúpte ju a dajte do mixéra.
- Dochuťte balzamikovým octom, soľou, čiernym korením, pridajte šalotku a zjemnite zvyškom olivového oleja.
- Zmes servírujte ozdobenou nasekanými feferónkami, kúskami syra feta a žeruchou.