Vegetariánsky tatarák z baklažánu a červenej repy

Vegetariánsky tatarák z baklažánu a červenej repy

Tento recept môže očariť všetkých, ktorí majú radi pálivé pokrmy. Zmes baklažánu, červenej repy, byliniek a feferónik roztočí chuťové bunky na maximum.

Ingrediencie:

  • 2 červené repy
  • 2 baklažány
  • 20 g prelisovaného cesnaku
  • 10 g najemno nasekané šalotky
  • 80 g feferónik
  • 80 g syra feta
  • 1 dl olivového oleja
  • 60 g balzamikového octu
  • soľ a korenie
  • žerucha

Postup:

  • Baklažány si rozrežte pozdĺžne na 4 diely, repu si umyte a odrežte korene.
  • Marinádu si vytvorte zmiešaním polovice olivového oleja, soli, cesnaku a korenia.
  • Baklažán aj repu do tejto zmesi namočte. Repu si zabaľte do alobalu.
  • Dajte piecť do predhriatej rúry na 200 °C.
  • Baklažán z rúry vytiahnite po 20 minútach, repu nechajte piecť ďalších 30 – 40 minút.
  • Vnútro baklažánu si vydlabte zo šupky a rozmixujte.
  • Akonáhle bude repa mäkká, olúpte ju a dajte do mixéra.
  • Dochuťte balzamikovým octom, soľou, čiernym korením, pridajte šalotku a zjemnite zvyškom olivového oleja.
  • Zmes servírujte ozdobenou nasekanými feferónkami, kúskami syra feta a žeruchou.
tatarák s červenou repou a baklažánom
Zdroj: cuisineactuelle.fr

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.