Jahňacie sa ešte stále považuje za tradičný veľkonočný pokrm.
Keďže ide o mäso z mladých zvierat, je veľmi cenené a kvalitné, a je preto veľmi dôležité ho správne pripraviť.
Pripravili sme si pre vás 10 luxusných receptov na jahňacie mäso, podľa ktorých si ho zvládne pripraviť aj úplný začiatočník.
Tak poďme na to!
Naše recepty
K jahňaciemu mäsu väčšinou podávame rôzne upravené zemiaky a zeleninovú oblohu predovšetkým z čerstvej zeleniny alebo zeleninové šaláty a nakladané huby.
K dusenému jahňaciemu mäsu sa ako príloha hodia aj zemiakové knedle alebo dusená ryža .
K pripraveným jedlám z jahňacieho mäsa sa hodia varené alebo dusené zemiaky na akýkoľvek spôsob, americké zemiaky či zemiaková kaša.
Na okorenenie odporúčame šafran, zázvor a kurkumu .
Mäso a zemiaky je dobré doplniť jogurtovým dipom .
Pochutnala si celá rodina? Pochváľte sa priateľom na sociálnych sieťach!