Králičie mäso je veľmi jemné, s vysokým obsahom bielkovín, takže sa skvele hodí aj na diétne pokrmy.
Inšpirujte sa našimi TOP receptami s králikom a zaručene si pochutnáte!
Máme pre vás pečené aj dusené varianty.
Užite si to!
Naše recepty
Tipy, ako pripraviť králika
Králičie mäso obsahuje veľké množstvo bielkovín, pritom je málo tučné. Je preto vhodné aj ako diétny pokrm.
Králika v obchode zaobstaráme už stiahnutého a vypitvaného, takže základná príprava sa obmedzí na bežné očistenie a naporciovanie. Porciujeme na zadné stehná, 2-3 porcie z chrbta a predné stehná.
Králika najčastejšie pečieme, môžeme ho aj dusiť, pred prípravou marinovať. Ak potrebujeme zväčšiť objem porcie, tak ho pripravujeme s plnkou. Mladého králika, čo je kúpený králik takmer vždy, môžeme aj vyprážať.
Pri príprave menej porcií a rozdelení králika na dve jedlá, môžeme zo zadných stehien a chrbta vykrájať malé filátka, tie upraviť ako špíz a zvyšok králika potom upiecť alebo podusiť, prípadne pripraviť bielu kyslú polievku.
Dúfame, že vám naše recepty s králikom zachutia!
Dobrú chuť! 🙂