Chcete si upiecť kačicu na Veľkú noc? Prečo nie!
Ak už sa vám kura prejedlo a jahňacie nejete, kačacie mäso bude skvelou alternatívou.
V spojení s medom alebo s jablkami bude ozdobou vášho sviatočne prestretého stola.
Inšpirujte sa našimi najlepšími receptami na veľkonočnú kačicu .
Naše recepty
Máte radi plnku? Vyskúšajte si pripraviť aj iný druh podľa našich skvelých receptov na veľkonočnú plnku !
Ako vykostiť kačicu?
Napadlo vás si z kačice urobiť dobrú roládu? Ide to ľahko. Ako prvú ale musíte kačicu vykostiť, čo môže byť trochu zložitejšie. S nami to ale zvládnete.
Pokiaľ sa tejto kuchárskej disciplíne vyhýbate, preštudujte si náš návod a sami sa tak presvedčíte, že sa nie je čoho báť.
Pripravte si kačicu a veľkú tácku, ďalej ostrý nôž a kuchynské nožnice.
Ako prvé odstráňte prsia, čo je to najchutnejšie mäso z celej kačice. Prsia opatrne zrežte od kosti, pozdĺž rebier, kde to pôjde najľahšie. Rovnaký postup vykonajte na oboch stranách hrudnej kosti.
Potom sa presuňte k stehnu. Jednou rukou stehno držte a odrežte zvyšnú svalovú hmotu z rebier, starostlivo okružte nožom až k chrbtici. Nahmatajte bedrový kĺb a ťahom kĺb vylomte.
Rovnako postupujte aj pri krídlach. Urobte rez okolo kĺbu, čím oddelíte kožu. Potom chyťte krídlo do ruky a otáčaním na obe strany ho vylomte.
Pozrite sa na videonávod od šéfkuchára Tibora Tompicha, ktorý vám vykoštenie kačice ukáže lepšie.
Ako sa vám recept na veľkonočnú kačicu podaril? Ak hydinu milujete a chcete na Veľkú noc viac masových chodov, vyskúšajte veľkonočné kura , ktoré sa môže s týmito receptami smelo porovnávať.