Výber 5 najlepších receptov na kačicu na Veľkú noc, na ktoré si pochutná celá rodina

Chcete si upiecť kačicu na Veľkú noc? Prečo nie!

Ak už sa vám kura prejedlo a jahňacie nejete, kačacie mäso bude skvelou alternatívou.

V spojení s medom alebo s jablkami bude ozdobou vášho sviatočne prestretého stola.

Inšpirujte sa našimi najlepšími receptami na veľkonočnú kačicu .

Máte radi plnku? Vyskúšajte si pripraviť aj iný druh podľa našich skvelých receptov na veľkonočnú plnku !

Ako vykostiť kačicu?

Napadlo vás si z kačice urobiť dobrú roládu? Ide to ľahko. Ako prvú ale musíte kačicu vykostiť, čo môže byť trochu zložitejšie. S nami to ale zvládnete.

Pokiaľ sa tejto kuchárskej disciplíne vyhýbate, preštudujte si náš návod a sami sa tak presvedčíte, že sa nie je čoho báť.

Pripravte si kačicu a veľkú tácku, ďalej ostrý nôž a kuchynské nožnice.

Ako prvé odstráňte prsia, čo je to najchutnejšie mäso z celej kačice. Prsia opatrne zrežte od kosti, pozdĺž rebier, kde to pôjde najľahšie. Rovnaký postup vykonajte na oboch stranách hrudnej kosti.

Potom sa presuňte k stehnu. Jednou rukou stehno držte a odrežte zvyšnú svalovú hmotu z rebier, starostlivo okružte nožom až k chrbtici. Nahmatajte bedrový kĺb a ťahom kĺb vylomte.

Rovnako postupujte aj pri krídlach. Urobte rez okolo kĺbu, čím oddelíte kožu. Potom chyťte krídlo do ruky a otáčaním na obe strany ho vylomte.

Pozrite sa na videonávod od šéfkuchára Tibora Tompicha, ktorý vám vykoštenie kačice ukáže lepšie.

Vykostění kachny za dvě a půl minuty

Ako sa vám recept na veľkonočnú kačicu podaril? Ak hydinu milujete a chcete na Veľkú noc viac masových chodov, vyskúšajte veľkonočné kura , ktoré sa môže s týmito receptami smelo porovnávať.


Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.