Svoju veľkonočnú kačicu si upečiete s využitím iba dvoch ingrediencií. Neveríte? Ochutnajte!
Ingrediencie
- 1 kačica s hmotnosťou cca 1,5 kg
- 4 stredne veľké jablká
- soľ
Postup
- Predhrejte rúru na 120 °C. Z kačice odstráňte všetok prebytočný tuk.
- Použite grilovaciu vidličku alebo ihlu a prepichajte kožu – urobte to opatrne, aby ste zároveň nerozpichali mäso.
- Vnútri aj zvonku kačicu veľkoryso potrite vločkovou morskou soľou a potom ju prsiami dole položte na pekáč. Pečte 3 hodiny a pravidelne podlievajte. Medzitým si pripravte jablká.
- Na každej jemne vyrežte tenkú čiaru po celom obvode (vďaka tomu ovocie v priebehu pečenia neexploduje).
- Po 3 hodinách vyberte kačicu z rúry a zvýšte teplotu na 180 °C. Kačicu položte na tanier a opatrne vylejte väčšinu tuku z pekáča. Vráťte kačicu do pekáča a pečte ešte 30 minút.
- Potom vložte do pekáča okolo kačice jablka a pečte posledných 30 minút. Teraz už by ste mali mať hotovú tú najchrumkavejšiu kačicu a jablká presne v tom najchutnejšom štádiu.
- Nechajte kačicu odpočinúť asi 10 minút, potom nakrájajte a podávajte s jabĺčkami.