Veľkonočná kačica s plnkou

Veľkonočná kačica s plnkou

Receptov na plnky je celý rad, stačí si len vybrať. Do kačice sa vždy hodí hutnejšia a korenenejšia plnka.

Plnenú kačicu po naplnení zašijeme alebo zaistíme špáradlami a pečieme ju chrbtom dole. Počas pečenia podlievame horúcou vodou alebo vývarom.

Ingrediencie

  • kačica
  • soľ
  • korenie
  • rasca
  • 3 rožky
  • 100 ml mlieka
  • 1 vajce
  • 1 cibuľa
  • muškátový orech
  • hrsť žihľavy alebo špenátu
  • 120 g údeného mäsa
  • 3 strúčiky cesnaku

Postup

  • Kačicu najlepšie deň vopred osolíme, naplníme plnkou, zaistíme ihlicami alebo zašijeme a pokmínujeme.
  • Plnku si pripravíme tak, že rožky nakrájané na kocky vložíme do misy, hojne pokropíme mliekom, aby nasiakli.
  • Osolíme, okoreníme, nastrúhame trochu muškátového orieška, pridáme drvený cesnak, rozšľahané vajcia, žihľavy (špenát) a na kocky nakrájané údené mäso. Rukou premiešame.
  • Kačicu vložíme do pekáča, hruďou dole. Podlejeme, pridáme na mesiačiky nakrájanú cibuľu a dve hodiny pozvoľna pečieme pri 160 °C.
  • Potom ju otočíme, podlejeme pokiaľ je treba a pečieme ďalšiu cca hodinu dozlatista. Po upečení je dobré nechať mäso min. 10 minút tzv spočinúť.
  • Podávame tradične s chlpatou knedľou a červenou kapustou.
Pečená kačica na Veľkú noc s plnkou.
Zdroj: triedandtruerecipe.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.