Skip to content
Ingrediencie na cesto
- 200 g polohrubej múky
- 200 g cukru
- 2 lyžice oleja
- 4 vajcia
- hrnček silného instantného kakaa
Ingrediencie na krém
- 120 ml mlieka
- 25 g hladkej múky
- 125 g masla
- 2 lyžice kakaa
- 140 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 žĺtok
- poleva
- 100 g horká čokoláda
- 100 ml smotana na šľahanie
Postup
- Cukor vyšľaháme šľahačom so žĺtkami.
- Vmiešame trochu oleja, kakao, múku a sneh z bielkov.
- Pečieme 40 minút pri 180 ºC.
- Korpus narežeme na pláty.
- Mlieko s vopred rozmiešanou múkou na miernom ohni za stáleho miešania privedieme do varu.
- Povaríme 2-3 minúty, potom pridáme 2 lyžice kakaa a potom necháme za občasného zamiešania vychladnúť.
- Medzitým zmäknuté maslo dáme do misky a vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a žĺtkom do peny.
- Po lyžičkách do neho vmiešame vychladnutú kašu a stále trieme. Krém je hotový.
- Krémom poslepujeme pláty torty.
- Smotanu dáme do hrnca a privedieme ju do varu.
- Nalámanú čokoládu nasypeme do misy a zalejeme ju vriacou smotanou.
- Za stáleho miešania necháme čokoládu rozpustiť.
- Za tepla polejeme hotovú tortu.
- Dozdobíme vajíčkami, hniezdočkami alebo inou veľkonočnou dekoráciou.