Veľkonočná kakaová torta

Veľkonočná kakaová torta

Ingrediencie na cesto

  • 200 g polohrubej múky
  • 200 g cukru
  • 2 lyžice oleja
  • 4 vajcia
  • hrnček silného instantného kakaa

Ingrediencie na krém

  • 120 ml mlieka
  • 25 g hladkej múky
  • 125 g masla
  • 2 lyžice kakaa
  • 140 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 žĺtok
  • poleva
  • 100 g horká čokoláda
  • 100 ml smotana na šľahanie

Postup

  • Cukor vyšľaháme šľahačom so žĺtkami.
  • Vmiešame trochu oleja, kakao, múku a sneh z bielkov.
  • Pečieme 40 minút pri 180 ºC.
  • Korpus narežeme na pláty.
  • Mlieko s vopred rozmiešanou múkou na miernom ohni za stáleho miešania privedieme do varu.
  • Povaríme 2-3 minúty, potom pridáme 2 lyžice kakaa a potom necháme za občasného zamiešania vychladnúť.
  • Medzitým zmäknuté maslo dáme do misky a vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a žĺtkom do peny.
  • Po lyžičkách do neho vmiešame vychladnutú kašu a stále trieme. Krém je hotový.
  • Krémom poslepujeme pláty torty.
  • Smotanu dáme do hrnca a privedieme ju do varu.
  • Nalámanú čokoládu nasypeme do misy a zalejeme ju vriacou smotanou.
  • Za stáleho miešania necháme čokoládu rozpustiť.
  • Za tepla polejeme hotovú tortu.
  • Dozdobíme vajíčkami, hniezdočkami alebo inou veľkonočnou dekoráciou.
Recept na veľkonočnú kakaovú tortu.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.