Veľkonočná maslová nátierka

Veľkonočná maslová nátierka

Klasické maslo je príliš tučné a navyše sa zle rozotiera. Zameňte ho preto za maslo nátierkové. Už jeho názov značí, že výsledok bude dokonalý.

Ingrediencie

  • 4 vajcia
  • 1/2 šálky nátierkového masla
  • 1/4 čajovej lyžičky sušeného mletého cesnaku
  • soľ, korenie
  • majonéza (voliteľné)
  • čerstvé bylinky či slanina na ozdobu

Postup

  1. Vajcia uvarte natvrdo.
  2. Po vychladnutí ich olúpte a nakrájajte na drobnejšie kúsky.
  3. V miske zmiešajte nátierkové maslo s cesnakom a korením.
  4. Pridajte nakrájané vajíčka a premiešajte.
  5. V prípade potreby môžete do zmesi pridať trochu majonézy.

Túto nátierku môžete podávať nielen s pečivom, ale je možné ju potrieť aj plátkami zeleniny a ozdobiť bylinkami či slaninou.

Nátierka pripravená z masla a vajíčok servírovaná na plátkoch uhorky a řapíkatém zeleru
zdroj: eatbetterrecipes.com

Zostalo vám po Veľkej noci doma veľké množstvo vajíčok? Použite ich do najrôznejších vaječných nátierok !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.