Klasické maslo je príliš tučné a navyše sa zle rozotiera. Zameňte ho preto za maslo nátierkové. Už jeho názov značí, že výsledok bude dokonalý.
Ingrediencie
- 4 vajcia
- 1/2 šálky nátierkového masla
- 1/4 čajovej lyžičky sušeného mletého cesnaku
- soľ, korenie
- majonéza (voliteľné)
- čerstvé bylinky či slanina na ozdobu
Postup
- Vajcia uvarte natvrdo.
- Po vychladnutí ich olúpte a nakrájajte na drobnejšie kúsky.
- V miske zmiešajte nátierkové maslo s cesnakom a korením.
- Pridajte nakrájané vajíčka a premiešajte.
- V prípade potreby môžete do zmesi pridať trochu majonézy.
Túto nátierku môžete podávať nielen s pečivom, ale je možné ju potrieť aj plátkami zeleniny a ozdobiť bylinkami či slaninou.
Zostalo vám po Veľkej noci doma veľké množstvo vajíčok? Použite ich do najrôznejších vaječných nátierok !