Veľkonočná sekanina alá pštrosie vajcia

Veľkonočná sekanina alá pštrosie vajcia

Nebojte sa dať obľúbené sekané inú formu ako nakrájané plátky. Urobte každému hosťovi jeho porciu zvlášť – obľúbené pštrosie vajcia nie sú v skutočnosti nič iné, než miniatúrne sekané plnené vajcom.

Čo budeme potrebovať

  • 6 varených vajec
  • 120 g mletého mäsa (mix hovädzie + bravčové)
  • 1 polievková lyžica plnotučnej horčice
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 60 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 60 g strúhanky
  • 30 g strúhaného parmezánu
  • rastlinný olej na vyprážanie

Postup

  • Vo veľkej mise zmiešajte mäso, horčicu, soľ a korenie. Zmes dobre premiešajte, rozdeľte na šesť častí az nich vytvarujte placky.
  • Do troch tanierov si nachystajte hladkú múku, strúhanku spolu s parmezánom a dve rozšľahané vajcia.
  • Olúpte varené vajcia. Každé vajcia najprv zľahka obaľte v hladkej múke a potom obaľte v mäsovej plačke. Starostlivo uhlaďte zo všetkých strán.
  • Vajcia obalené v mäse ďalej obaľujte v múke, vajíčku a strúhanke.
  • Vymažte vo vysokej panvici vo vrstve oleja niekoľko minút z každej strany, potom vyberte a nechajte zľahka odkvapkať na obrúsku.
Mäsové guličky so zeleninou a zemiakovou kašou.
Zdroj: tastefullysimple.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.