Skip to content
Ingrediencie
- 200 g polohrubej múky
- 200 g cukru
- 2 lyžice oleja
- 4 vajcia
Ingrediencie na krém
- 120 g masla
- 80 g cukru
- 80 g mletých orechov
- 1 lyžica kakaa
- rum
- 50 g mletých orechov na posyp
Postup
- Cukor vyšľaháme šľahačom so žĺtkami.
- Vmiešame trochu oleja, kakao, múku a sneh z bielkov.
- Pečieme 40 minút pri 180 ºC.
- Korpus narežeme na pláty.
- Všetky ingrediencie na krém vyšľaháme do hladka.
- Pláty korpusu poslepujeme krémom.
- Opatrne natrieme aj vonkajšok torty a obvod torty obalíme v mletých orechoch.
- Vršok dozdobíme hniezdočkami zo šľahačky alebo kupovanými dekoráciami.