Veľkonočná vajíčková tlačenka

Veľkonočná vajíčková tlačenka

Táto pestrá a chutná tlačenka je ideálnym predjedlom, ktorý si môžete pripraviť nielen na Veľkú noc. Užite si ju!

Ingrediencie

  • 200 g mäkkej salámy
  • 6 natvrdo uvarených vajec
  • 1 pohár sterilizovanej zeleniny v sladkokyslom náleve
  • 250 g majonézy
  • 3 PL mletej želatíny
  • olej na vymazanie formy

Postup

  1. Želatínu nasypte do 200 ml studenej vody a nechajte ju napučať.
  2. Salámu, vajcia a sterilizovanú zeleninu nakrájajte na malé kocky.
  3. Napučanú želatínu zahrievajte (najlepšie v horúcom vodnom kúpeli), kým sa nerozpustí.
  4. Do teplej želatíny vmiešajte salámu, vajcia, zeleninu a majonézu.
  5. Zmes nalejte do olejom vymastenej formy na srnčí chrbát a dajte do chladu stuhnúť.
  6. Pred podávaním vyklopte a nakrájajte.
Tlačenka z vajec a zeleniny ozdobená plátkami vajec, paprikami a čerstvými bylinkami.
www.cas.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.