Táto pestrá a chutná tlačenka je ideálnym predjedlom, ktorý si môžete pripraviť nielen na Veľkú noc. Užite si ju!
Ingrediencie
- 200 g mäkkej salámy
- 6 natvrdo uvarených vajec
- 1 pohár sterilizovanej zeleniny v sladkokyslom náleve
- 250 g majonézy
- 3 PL mletej želatíny
- olej na vymazanie formy
Postup
- Želatínu nasypte do 200 ml studenej vody a nechajte ju napučať.
- Salámu, vajcia a sterilizovanú zeleninu nakrájajte na malé kocky.
- Napučanú želatínu zahrievajte (najlepšie v horúcom vodnom kúpeli), kým sa nerozpustí.
- Do teplej želatíny vmiešajte salámu, vajcia, zeleninu a majonézu.
- Zmes nalejte do olejom vymastenej formy na srnčí chrbát a dajte do chladu stuhnúť.
- Pred podávaním vyklopte a nakrájajte.