Najlepšie recepty na baránka na Veľkú noc, ktorý bude ako od babičky. Inšpirujte sa!

Tradícia pečenia veľkonočného baránka z cesta vraj vznikla tak, že na bohatších stoloch býval baránok skutočný, mäsový a ostatní ho takto nahradzovali.

Či už to tak bolo alebo nebolo, faktom zostáva, že dnes na veľkonočnom stole málokedy chýba upečený a ozdobený baránok.

Ako takého sladkého baránka pripraviť? Inšpirujte sa našimi receptami!

Patríte medzi milovníkov kávy? Možno by vás mohli osloviť kávovary Sencor z našej recenzie .

Existuje mnoho receptov na veľkonočné baránky , najčastejšie sa pripravujú z treného, piškótového, kysnutého, šľahačkového, pudingového. Upečeného a vychladnutého baránka zdobíme rôzne. Môžeme ho husto pocukrovať , môžeme ho polievať bielou alebo čokoládovou polevou . Oba tieto spôsoby sú najčastejšie.

Ak chceme veľa vyzdobeného baránka, potom naň zo šľahačky alebo z bielkového snehu nastriekame ozdobnou špičkou kučery . Baránka môžeme aj plniť a to tak, že ho zhora nadol uprostred rozrežeme, potrieme krémom a znovu spojíme.

Nakoniec nezabudneme na farebnú stužku a rolničku . Na vhodnej tácke potom už môže baránok pre chuť aj pre radosť prísť na stôl.

Na Veľkú noc určite nezabudnite aj na slané chuťovky .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.