Tradícia pečenia veľkonočného baránka z cesta vraj vznikla tak, že na bohatších stoloch býval baránok skutočný, mäsový a ostatní ho takto nahradzovali.
Či už to tak bolo alebo nebolo, faktom zostáva, že dnes na veľkonočnom stole málokedy chýba upečený a ozdobený baránok.
Ako takého sladkého baránka pripraviť? Inšpirujte sa našimi receptami!
Naše recepty
Patríte medzi milovníkov kávy? Možno by vás mohli osloviť kávovary Sencor z našej recenzie .
Existuje mnoho receptov na veľkonočné baránky , najčastejšie sa pripravujú z treného, piškótového, kysnutého, šľahačkového, pudingového. Upečeného a vychladnutého baránka zdobíme rôzne. Môžeme ho husto pocukrovať , môžeme ho polievať bielou alebo čokoládovou polevou . Oba tieto spôsoby sú najčastejšie.
Ak chceme veľa vyzdobeného baránka, potom naň zo šľahačky alebo z bielkového snehu nastriekame ozdobnou špičkou kučery . Baránka môžeme aj plniť a to tak, že ho zhora nadol uprostred rozrežeme, potrieme krémom a znovu spojíme.
Nakoniec nezabudneme na farebnú stužku a rolničku . Na vhodnej tácke potom už môže baránok pre chuť aj pre radosť prísť na stôl.
Na Veľkú noc určite nezabudnite aj na slané chuťovky .