Tento pokrm na vynikajúci guláš z jahňacieho mäsa, zeleniny a čiernych olív jednoducho musíte vyskúšať!
INGREDIENCIA
- 1 kg jahňacieho
- 3 mrkvy
- 3 papriky
- 0,5 kg zemiakov
- hrsť bazalky
- bobkový list
- 1 cibuľa
- soľ, korenie
- mletá paprika
- hrsť čiernych olív
- 2 lyžice masla
- 1 lyžica hladkej múky
POSTUP
- Jahňacie mäso nakrájame na kocky.
- Olúpanú cibuľu nakrájame na väčšie kúsky a speníme ju na rozpálenom masle spoločne s mrkvou a paprikou.
- Ďalej do hrnca pridáme nakrájané a osolené jahňacie mäso a osmažíme ho.
- Mäso podlejeme vodou a pridáme zemiaky a bobkový list.
- Mäkké mäso vyberieme na nahriaty tanier, výpek zaprášime múkou a opražíme.
- Nakoniec ho zriedime trochou studenej vody a za stáleho miešania prevaríme.
- Mäso potom vložíme späť do šťavy k zemiakom a zelenine, pridáme soľ a korenie a olivy a necháme prejsť varom.
- Hotový guláš ozdobíme bazalkou.
Máme pre vás aj luxusné recepty na zapekané kotletky na 6 rôznych spôsobov. Vyskúšajte ich všetky!