Veľkonočné jahňacie guláš

Veľkonočné jahňacie guláš

Tento pokrm na vynikajúci guláš z jahňacieho mäsa, zeleniny a čiernych olív jednoducho musíte vyskúšať!

INGREDIENCIA

  • 1 kg jahňacieho
  • 3 mrkvy
  • 3 papriky
  • 0,5 kg zemiakov
  • hrsť bazalky
  • bobkový list
  • 1 cibuľa
  • soľ, korenie
  • mletá paprika
  • hrsť čiernych olív
  • 2 lyžice masla
  • 1 lyžica hladkej múky

POSTUP

  • Jahňacie mäso nakrájame na kocky.
  • Olúpanú cibuľu nakrájame na väčšie kúsky a speníme ju na rozpálenom masle spoločne s mrkvou a paprikou.
  • Ďalej do hrnca pridáme nakrájané a osolené jahňacie mäso a osmažíme ho.
  • Mäso podlejeme vodou a pridáme zemiaky a bobkový list.
  • Mäkké mäso vyberieme na nahriaty tanier, výpek zaprášime múkou a opražíme.
  • Nakoniec ho zriedime trochou studenej vody a za stáleho miešania prevaríme.
  • Mäso potom vložíme späť do šťavy k zemiakom a zelenine, pridáme soľ a korenie a olivy a necháme prejsť varom.
  • Hotový guláš ozdobíme bazalkou.
Guláš z jahňacieho mäsa, zeleniny a čiernych olív servírovaný v mištičke s vedľa položeným pečivom.
www.theaustinartisan.com

Máme pre vás aj luxusné recepty na zapekané kotletky na 6 rôznych spôsobov. Vyskúšajte ich všetky!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.