Veľkonočné jahňacie stehno

Veľkonočné jahňacie stehno

Luxusný obed, ktorý nezaberie veľa práce a pritom sa jedná o takú pochúťku. Ideálny pokrm na Veľkú noc!

INGREDIENCIA

  • 2,5 kg jahňacie stehná s kosťou
  • 4 strúčiky cesnaku
  • citrónová šťava
  • rozmarín
  • 2 lyžice masla
  • 500 ml hovädzieho alebo zeleninového vývaru
  • soľ a čerstvo mleté korenie

POSTUP

  • Rúru predhrejeme na 220 °C.
  • Do stehna urobíme úzkym nožom otvory a vetvičky rozmarínu nastrkáme do naplnených otvorov, aby lístky pozerali.
  • Mäso potrieme maslom, osolíme a okoreníme.
  • Stehno oviažeme kuchynským povrázkom, aby držala tvar.
  • Pečieme 20 minút, podlejeme, stiahneme teplotu na 180 ° C a pečieme ešte hodinu.
  • Podávame so zemiakmi poliatymi výpečkom.
  • Výborne sa tiež hodí špenát zo žihľavy.
Stehná z jahňacieho servírované na doske so zemiakmi, cesnakom a miskou špenátu s lyžičkou.
www.jamieoliver.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recepty na dobroty na Veľkú noc , alebo pohostenie na poslednú chvíľu. Čo hosťom pripravíte?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.