Hrajte sa s tvarmi a náplňami. My sme zvolili guľatú makovú klasiku. Avšak fantázii sa medze nekladú.
Ingrediencie
- kysnuté cesto (z 500 g múky) viď prvý recept
- 1 vajce
- 200 g mletého maku
- 250 ml mlieka
- 100 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- štipka škorice
- citrónová kôra
Postup
- Najprv rozohrejte rúru na 180 °C.
- Cesto rozvaľkajte na obdĺžnik a vykrajujte kolieska.
- Pomocou pohára vytlačte uprostred jamku a potrite rozohriatym maslom.
- Pripravte si makovú náplň tak, že mak zvaríte s mliekom do zhustnutia, dochutíte cukrom, škoricou a citrónovou kôrou.
- Náplň vložte do jamiek na koláčoch.
- Koláčiky potom dajte na plech s papierom na pečenie a dajte piecť do predhriatej rúry asi na 20 minút.
Nemáte domácu pekáreň a napriek tomu by ste jej kúpu naozaj uvítali? Než sa do výberu pustíte, prečítajte si našu recenziu najobľúbenejších domácich pekární .