Veľkonočné linecké pečivo

Veľkonočné linecké pečivo

Tradičné linecké pečivo nemusí byť len pri Vianočnom stole. Obľúbené cesto sa skvele hodí na vykrajovanie najrôznejších tvarov a preto sa smelo pustite do zajacov, vajíčok a kurčiat. Ozdobte ich práškovým cukrom so štipkou potravinárskeho farbiva, budú vyzerať fantasticky !

Ingrediencie

  • 300 g hladkej múky
  • 200 g zmäknutého masla
  • 100 g práškového cukru
  • 2 žĺtky
  • citrónová kôra
  • marhuľová marmeláda s kvapkou rumu na spojenie
  • práškový cukor so štipkou potravinárskeho farbiva na posypanie

Postup

  • Všetky suroviny zmiešajte a vypracujte tuhé cesto. Dajte vychladiť do chladničky aspoň na 2 hodiny.
  • Cesto vyvaľkajte na hrúbku cca 4 mm. Vykrajujte rôzne tvary a na plechu vyloženom papierom na pečenie pečte 10-15 minút pri 160°C. Nechajte úplne vychladnúť.
  • Hotové zlepujte marmeládou a ozdobte zafarbeným práškovým cukrom.
Recept na veľkonočné linecké pečivo.
Zdroj: fancyflours.com

Milujete linecké pečivo? Pozrite sa na ďalšie tipy a recepty ako na neho!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.