Veľká noc neznamenajú len sladké pochúťky v podobe baránka či bochníka.
Návštevy ocenia aj chlebíčky či chuťovky.
Skúste to ale tentoraz bez klasického zemiakového šalátu, údenín a syra.
Načerpajte inšpiráciu z našich originálnych receptov na veľkonočné nátierky!
Uvidíte, že zachutnajú každému a vykoledované vajíčka vďaka nim rýchlo zmiznú!
Naše recepty
Chlebíčky – klasické české občerstvenie
Najrôznejšie obložené chlebíčky sú typickým občerstvením na väčšine osláv aj večierkov. Viete ale, odkiaľ táto tradícia, ktorá nemá vo svete obdoby, pochádza?
História chlebíčkov sa zrodila pravdepodobne na začiatku 20. storočia v Prahe. Vtedajší významný lahôdkar Jan Paukert totiž na prianie jedného zákazníka, ktorému nevyhovovali vtedy obľúbené jednohubky, pripravil ich väčší variant – chlebíčky.
V porovnaní s dnešnými chlebíčkami bola ich veľkosť ale o niečo menšia.
Veľkonočné chlebíčky a chuťovky
Kedy inokedy než na Veľkú noc používať na zdobenie chlebíčkov a chuťoviek predovšetkým vajíčka! Základom našich veľkonočných nátierok sú tak vždy najmä najačká natvrdo, ktoré sú následne doplnené o ďalšie ingrediencie, ako je predovšetkým tvaroh, majonéza či syr.
Variant receptov na veľkonočné nátierky existuje nespočetné množstvo. Nebojte sa popustiť uzdu svojej fantázii a experimentovať. Okrem pečiva je možné servírovať aj so slanými krekermi či tyčinkami.