Veľkonočné pečené kura s cesnakom a rozmarínom

Veľkonočné pečené kura s cesnakom a rozmarínom

Nemáte chuť na kura s plnkou , radšej dávate prednosť niečomu ľahšiemu ? Pečené kura s cesnakom a rozmarínom bude tá pravá voľba pre Vás, jeho príprava je úplne nenáročná.

Ingrediencie

  • 1 kura v celku
  • 2 vetvičky čerstvého rozmarínu
  • 1 hlavička cesnaku, rozkrojená napoly
  • 3 strúčiky cesnaku, rozotreného
  • 2 citróny (chemicky neošetrené), nakrájané na polovicu
  • 1 citrón, nakrájané na plátky
  • 2 lyžičky strúhanej citrónovej kôry
  • 4 lyžice masla
  • 200 ml bieleho vína
  • 2 cibule, nakrájané na štvrtky
  • morská soľ
  • drvené korenie

Postup

  1. Maslo zmiešame so sekaným rozmarínom, s 3 strúčikmi cesnaku, soľou, korením a citrónovou kôrou.
  2. Zmes natlačte pod kožu kurčaťa, predovšetkým pod prsia.
  3. Časť zmesi dajte aj dovnútra kurčaťa, pridajte 2-3 cibule, 1/2 cesnaku, plátky citróna a vetvičky rozmarínu.
  4. Kurča vložte do pekáča, pridajte zvyšok citróna, cibule, cesnaku a byliniek.
  5. Pridajte víno a trošku vody, pečte pri 180 ° C asi 1,5 – 2 hodiny do zlatista.
  6. Z upečeného kurčaťa vyberte cibuľu a korenie.
  7. Veľkonočné pečené kura môžeme servírovať so zemiakmi dusenými vo vlastnej šťave alebo zapečenou zemiakovou kašou.
Veľkonočné pečené kura s cesnakom a rozmarínom
Zdroj: www.foodiecrush.com

Vyskúšajte napríklad naše skvelé recepty na zemiaky dusené vo vlastnej šťave , ktoré si môžete ku kurčaťu dať ako prílohu.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.