Nemáte chuť na kura s plnkou , radšej dávate prednosť niečomu ľahšiemu ? Pečené kura s cesnakom a rozmarínom bude tá pravá voľba pre Vás, jeho príprava je úplne nenáročná.
Ingrediencie
- 1 kura v celku
- 2 vetvičky čerstvého rozmarínu
- 1 hlavička cesnaku, rozkrojená napoly
- 3 strúčiky cesnaku, rozotreného
- 2 citróny (chemicky neošetrené), nakrájané na polovicu
- 1 citrón, nakrájané na plátky
- 2 lyžičky strúhanej citrónovej kôry
- 4 lyžice masla
- 200 ml bieleho vína
- 2 cibule, nakrájané na štvrtky
- morská soľ
- drvené korenie
Postup
- Maslo zmiešame so sekaným rozmarínom, s 3 strúčikmi cesnaku, soľou, korením a citrónovou kôrou.
- Zmes natlačte pod kožu kurčaťa, predovšetkým pod prsia.
- Časť zmesi dajte aj dovnútra kurčaťa, pridajte 2-3 cibule, 1/2 cesnaku, plátky citróna a vetvičky rozmarínu.
- Kurča vložte do pekáča, pridajte zvyšok citróna, cibule, cesnaku a byliniek.
- Pridajte víno a trošku vody, pečte pri 180 ° C asi 1,5 – 2 hodiny do zlatista.
- Z upečeného kurčaťa vyberte cibuľu a korenie.
- Veľkonočné pečené kura môžeme servírovať so zemiakmi dusenými vo vlastnej šťave alebo zapečenou zemiakovou kašou.
Vyskúšajte napríklad naše skvelé recepty na zemiaky dusené vo vlastnej šťave , ktoré si môžete ku kurčaťu dať ako prílohu.