Veľkonočné sekaná s vajcom

Veľkonočné sekaná s vajcom

Klasický recept, bez ktorého sa nezaobíde žiadny sviatočný obed! Veľkonočné sekaná sa tradične plnia varenými vajíčkami, a ak do nej pridáte ešte pár čerstvých zelených byliniek, perfektné jarné jedlo je na svete!

Čo budeme potrebovať

  • 1 veľká cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 150 g strúhanky
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 250 g mletého bravčového mäsa
  • 250 g mletého teľacieho alebo kuracieho mäsa
  • 1 lyžička Worcestrové omáčky
  • 1 vajce
  • 250 ml paradajkového pretlaku
  • 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate alebo žeruchy
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 4 varené olúpané vajcia

Postup

  • Rúru predhrejte na 180 °C.
  • Vo veľkej mise zmiešajte všetky ingrediencie na sekanú okrem varených vajec. Dobre premiešajte a nechajte chvíľu odležať.
  • Rozdeľte mäsovú zmes na dve polovice. Prvú polovicu rovnomerne rozložte do tukom vymasteného pekáča. Na ňu naskladajte vajcia a prekryte druhou polovicou mäsovej zmesi. Uplácajte do rovnomerného tvaru a vložte do rúry.
  • Pečte cca 40 minút, potom vyberte z rúry a nechajte ešte cca 10 minút vychladnúť. Potom podávajte.

Pripravujete sviatočné menu a neviete, čím začať? Vyskúšajte skvelé recepty na najlepšie veľkonočné polievky !
Neviete, akú prílohu zvoliť k veľkonočnej sekanej? Vyskúšajte napríklad obľúbené šťouchané zemiaky podľa nášho receptu .

Nadýchaná mäsová sekaná s vajcom.
Zdroj: jernejkitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.