Veľkonočné šoldrá s dipom

Veľkonočné šoldrá s dipom

Vyskúšajte tento recept na tešínsku šoldru. Pripravuje sa s údenou šunkou alebo údenou plecou. Inšpirujte sa.

Ingrediencie

  • 2 ks cibule
  • 2 kg údené šunky
  • 4 bobkové listy
  • 2 šalviové listy
  • 1 lyžica guličiek čierneho korenia
  • 1 balenie zmesi na pečenie chleba
  • múka
  • 2 lyžice horčice
  • trochu kôpru
  • 100 g majonézy
  • 250 g bieleho jogurtu
  • štipka soli a korenia

Postup

  1. Najprv si olúpte cibuľu.
  2. Vložte šunku do veľkého hrnca a zalejte ju vodou. Pridajte do vody cibuľu, guličky čierneho korenia, šalviové listy a bobkové listy, ale žiadnu soľ.
  3. Priveďte šunku do varu a nechajte ju 1,5 hodiny variť.
  4. Vyberte šunku a nechajte ju vychladnúť.
  5. Plech vyložte papierom na pečenie a pripravte si cesto.
  6. Informácie o tom, ako sa robí cesto na plecovníky, nájdete na príbalovom letáku k zmesi na chlieb. Používa sa totiž klasické cesto na chlieb.
  7. Cesto nechajte odležať 30 minút, potom ho premiešajte a rozložte na plech. Plát by mal byť hrubý zhruba pol centimetra.
  8. Doprostred dajte šunku v celku, potrite ju horčicou a okraje cesta potrite trochou vody.
  9. Šunku zabaľte do cesta a okraje dobre stlačte.
  10. Nechajte plecovník ďalších 30 minút odležať.
  11. Predhrejte si rúru na 250 ° C a šoldru pečte zhruba hodinu.
  12. Pripravte si tiež dip, a to tak, že zmiešate bylinky, majonézu a jogurt. Dochuťte ho soľou a korením.
Pečený veľkonočný plecovník s lahodným dipom.
Zdroj: lecker.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.