Torty, ktoré pečieme počas veľkonočných sviatkov, by mali byť dekoratívne, predsa len čakáme zástupy koledníkov.
Tiež chutné, pretože veľkonočné sviatky sú časom hodovania.
Ako docieliť oboje? S nasledujúcim prehľadom 5 najobľúbenejších receptov na veľkonočné torty a niekoľkými dobrými radami to bude hračka!
Naše recepty
Veľkonočný tortový korpus
Piškótový tortový korpus je základom pre všetky veľkonočné torty. Pečieme ho z vajec, cukru a polohrubej alebo hladkej múky.
Piškótu môžeme nastaviť vriacou vodou, na zjemnenie môžeme pridať aj dve lyžice oleja. Do piškótového cesta sa nepridávajú žiadne kypriace prísady , preto je dôležité dostatočne vyšľahať žĺtky do veľmi hustej peny .
Múku a sneh z bielkov pridávame až nakoniec , najlepšie ručne a len zľahka ich obracaním vmiešame do cesta, aby cesto zostalo čo najviac našľahané.
Zdobenie veľkonočnej torty
Zdobenie tort je vždy záležitosť šikovnosti a fantázie. Ale aj jednoducho ozdobená torta, kde sú ozdoby vzájomne zladené, vyzerá slávnostne.
Správna farebnosť je základom úspechu . Tradičné veľkonočné farby sú teplá žltá, oranžová a zelená
Pokiaľ tieto tri farby dodržíme, môžeme dozdobiť ružovou, fialovou alebo červenou.
Krásne vyzerá dvojfarebná šľahačka, ktorú vykúzlime použitím bežnej bielej v kombinácii s čokoládovou šľahačkou . Smotanu na šľahanie (33%) deň vopred zvaríme s čokoládou, potom ju necháme znova vychladiť v chladničke a až na druhý deň vyšľaháme.
V období sviatkov aj mimo nich môžete vyskúšať naše recepty na báječné jablčné torty!
Aká je tá vaša veľkonočná torta? Pochváľte sa ! Zdieľajte recept a fotky s priateľmi!