Naj recepty na torty na Veľkú noc na jednom mieste alebo pečieme pre koledníkov. Aký si urobíte?

Torty, ktoré pečieme počas veľkonočných sviatkov, by mali byť dekoratívne, predsa len čakáme zástupy koledníkov.

Tiež chutné, pretože veľkonočné sviatky sú časom hodovania.

Ako docieliť oboje? S nasledujúcim prehľadom 5 najobľúbenejších receptov na veľkonočné torty a niekoľkými dobrými radami to bude hračka!

Veľkonočný tortový korpus

Piškótový tortový korpus je základom pre všetky veľkonočné torty. Pečieme ho z vajec, cukru a polohrubej alebo hladkej múky.

Piškótu môžeme nastaviť vriacou vodou, na zjemnenie môžeme pridať aj dve lyžice oleja. Do piškótového cesta sa nepridávajú žiadne kypriace prísady , preto je dôležité dostatočne vyšľahať žĺtky do veľmi hustej peny .

Múku a sneh z bielkov pridávame až nakoniec , najlepšie ručne a len zľahka ich obracaním vmiešame do cesta, aby cesto zostalo čo najviac našľahané.

Zdobenie veľkonočnej torty

Zdobenie tort je vždy záležitosť šikovnosti a fantázie. Ale aj jednoducho ozdobená torta, kde sú ozdoby vzájomne zladené, vyzerá slávnostne.

Správna farebnosť je základom úspechu . Tradičné veľkonočné farby sú teplá žltá, oranžová a zelená

Pokiaľ tieto tri farby dodržíme, môžeme dozdobiť ružovou, fialovou alebo červenou.

Krásne vyzerá dvojfarebná šľahačka, ktorú vykúzlime použitím bežnej bielej v kombinácii s čokoládovou šľahačkou . Smotanu na šľahanie (33%) deň vopred zvaríme s čokoládou, potom ju necháme znova vychladiť v chladničke a až na druhý deň vyšľaháme.

V období sviatkov aj mimo nich môžete vyskúšať naše recepty na báječné jablčné torty!

Aká je tá vaša veľkonočná torta? Pochváľte sa ! Zdieľajte recept a fotky s priateľmi!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.