Báječné recepty na pečené zajačiky k Veľkej noci v 5 variantoch. Vyskúšajte!

Zajaca (alebo zajačika) si môžeme vyrobiť zo sena, z papiera, alebo si ho môžeme uháčkovať. S výrobou nám môžu pomôcť deti, nejde o zložitú prácu.

My vám dnes pomôžeme s tým, ktorého môžete zjesť a pochutnať si na ňom s celou rodinou.

Inšpirujte sa našimi najlepšími receptami na veľkonočného zajačika.

Veľkonočný zajačik ako tradícia

Zajačikovia, či už ako pochúťka, alebo ako dekorácia, sú skrátka tradíciou, ktorú si s Veľkou nocou spája takmer každý. Rovnako sú tradičným symbolom napríklad kraslice.

Existuje veľa možností, aké cesto použiť. Čo ste mohli vidieť v našich receptoch vyššie.

Na pečené zajačiky existuje celý rad rôznych foriem:

  • keramické,
  • plechové,
  • silikónové
  • alebo formy s nepriľnavým povrchom.

Záleží na preferenciách a obľúbenosti každej jednotlivej kuchárky, ktorá forma pre ňu bude najlepšia. V každej z vyššie uvedených foriem sa zajačik pečie inak. Niektoré formy nie je potrebné vymazávať a vysypávať a ušetrí sa vďaka nim aj niečo málo času.

Zajačikovia neodmysliteľne patria k Veľkej noci. Môžete si ale k nim upiecť aj veľkonočné perníčky podľa našich receptov . Máme aj tipy na zdobenie.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.