Veľkonočný aspik z kuracieho mäsa

Veľkonočný aspik z kuracieho mäsa

Pripravuje sa predovšetkým z jemných druhov mäsa, ako je hydinové, rybie alebo chudé bravčové mäso. Mäso musíte vždy uvariť domäkka, vývar je možné po scedení použiť ako základ pre želatínu. Mäso nakrájajte na kocky a doplňte ho nadrobno nakrájanou varenou alebo sterilizovanou zeleninou.

Ingrediencie

  • 300 g vareného kuracieho mäsa
  • 100 g papriky
  • 100 g nakladanej zeleniny
  • 1 vrecko aspikovej želatíny
  • ocot
  • cukor
  • soľ, korenie

Postup

  1. Uvarené kuracie mäso nakrájajte na tenké plátky alebo kocky.
  2. Papriku nakrájajte na prúžky a všetko premiešajte v mise s dobre odkvapkanou sterilovanou zeleninou.
  3. Okoreňte podľa chuti.
  4. Podľa návodu na obale pripravte želatínu. Nechajte ju chvíľu napučať v studenej vode a potom zahrejte tesne pod bod varu a odstavte z ohňa.
  5. Niektoré druhy želatíny sú už ochutené, v opačnom prípade ju osoľte a dochuťte octom a cukrom podľa vlastnej chuti.
  6. Formu na biskupský chlebíček vyložte potravinovou fóliou a vsypte do nej mäsovo-zeleninovú zmes. Prelejte želatínou izbové teploty a nechajte stuhnúť v chladničke.
  7. Po približne 4 hodinách môžete aspik pomocou fólie vyklopiť a nakrájať.

Takto pripravený veľkonočný aspik servírujte s čerstvým pečivom.

Aspiková lahôdka z kuracieho mäsa
zdroj: epicurious.com

Máte slabosť pre sladké? K Veľkej noci patrí nielen baránok či bochník. Upečte si spoločne s nami veľkonočné pečivo !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.