Veľkonočný baránok hrnčekový

Veľkonočný baránok hrnčekový

Neradi odvažujete ingrediencie, pretože vás to len zdržuje? Skúste pripraviť rýchly recept na jednoduchého hrnčekového baránka.

Ingrediencie

  • 2 ks vajcia
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 štipka citrónovej kôry
  • 0,5 hrnčeka oleja
  • 2 lyžice rumu
  • 1 hrnček cukru krupica
  • 2,5 hrnčeka polohrubej múky
  • štipka soli
  • hrnček mlieka
  • 1 balíček vanilkového cukru

Postup

  1. Vajcia rozmiešame v mlieku.
  2. Múku zmiešame s kypriacim práškom, soľou, vanilkovým a krupicovým cukrom a citrónovou kôrou.
  3. Mlieko s vajcami nalejeme do sypkej zmesi, prilejeme olej, rum a vymiešame hladké cesto.
  4. Cesto nalejeme do tukom vymastenej a múkou vysypanej formy.
  5. Vložíme do rúry predhriatej na 180 ° C a pečieme asi 40 – 50 minút.
  6. Upečeného baránka vyberieme z rúry a necháme formu vychladnúť.
  7. Až potom hrnčekového baránka vyklopíme a potrieme čokoládou alebo citrónovou polevou alebo len pocukrujeme.
recept na veľkonočného baránka z hrnčekového cesta.
Zdroj: lecker.de

Chystáte sladkosti na veľkú noc? Nezabudnite na lahodné veľkonočné pečivo .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.