Kokosové cesto dodá pečivo jemnosť a vláčnosť, navyše biely kokos je ideálny na ozdobenie baránka sladkým kožúškom.
Ingrediencie
- 250 g polohrubej múky
- 200 g zmäknutého masla
- 180 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 3 vajcia
- 250 g tvarohu
- 100 ml vlažného mlieka
- 1 kypriaci prášok
Ingrediencie na dokončenie
- 50 g masla
- 50 g práškového cukru
- 100 g strúhaného kokosu
- dve hrozienka
Postup
- Rúru predhrejte na 170 °C.
- Vo veľkej mise vyšľahajte maslo, cukor a vajcia.
- Pridajte tvaroh, mlieko a postupne múku s kypriacim práškom. Vymiešajte dohladka.
- Cesto nalejte do vymastenej a múkou vysypanej formy na baránka.
- Pečte cca 40 minút, potom vyberte z rúry a nechajte trochu vychladnúť. Opatrne vyklopte z formy a nechajte úplne vychladnúť.
- Na polevu vyšľahajte maslo s cukrom a zmesou potrite baránka. Dokonale obaľte v kokose a na hlavu nalepte dve hrozienka ako oči. Nechajte stuhnúť na chladnom mieste.