Veľkonočný baránok s kokosom

Veľkonočný baránok s kokosom

Kokosové cesto dodá pečivo jemnosť a vláčnosť, navyše biely kokos je ideálny na ozdobenie baránka sladkým kožúškom.

Ingrediencie

  • 250 g polohrubej múky
  • 200 g zmäknutého masla
  • 180 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 vajcia
  • 250 g tvarohu
  • 100 ml vlažného mlieka
  • 1 kypriaci prášok

Ingrediencie na dokončenie

  • 50 g masla
  • 50 g práškového cukru
  • 100 g strúhaného kokosu
  • dve hrozienka

Postup

  1. Rúru predhrejte na 170 °C.
  2. Vo veľkej mise vyšľahajte maslo, cukor a vajcia.
  3. Pridajte tvaroh, mlieko a postupne múku s kypriacim práškom. Vymiešajte dohladka.
  4. Cesto nalejte do vymastenej a múkou vysypanej formy na baránka.
  5. Pečte cca 40 minút, potom vyberte z rúry a nechajte trochu vychladnúť. Opatrne vyklopte z formy a nechajte úplne vychladnúť.
  6. Na polevu vyšľahajte maslo s cukrom a zmesou potrite baránka. Dokonale obaľte v kokose a na hlavu nalepte dve hrozienka ako oči. Nechajte stuhnúť na chladnom mieste.
Recept na veľkonočného baránka obaleného v kokose.
Zdroj: foodlovin.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.