Veľkonočný kapor ala Chlapci v akcii

Veľkonočný kapor ala Chlapci v akcii

Vychutnajte si tento recept inšpirovaný obľúbeným programom Chlapci v akcii. Je veľmi chutný. Odporúčanou prílohou je samozrejme domáca veľkonočná plnka.

Ingrediencie

  • 1 menší kapor
  • soľ
  • čerstvo namleté korenie
  • 1 čerstvý citrón
  • 1 zväzok petržlenu
  • 2 vetvičky citrónového tymiánu
  • 1 zväzok polievkovej zeleniny (napr. mrkva, zeler, cibuľa, pór alebo petržlen)
  • 1 cibuľa
  • 400 g voskových zemiakov
  • 2 veľké paradajky
  • 40 g masla
  • ¼ l suchého bieleho vína
  • 130 ml rybieho vývaru
  • nasekané čerstvé bylinky na oblohu (petržlen alebo bazalka)

Postup

  1. Umyte a očistite kapra a osušte ho. Rybu osoľte a okoreňte a pokvapkajte zvonku aj zvnútra citrónovou šťavou. Do brušnej dutiny vložte petržlen a tymian. Rúru predhrejte na 180 °C.
  2. Umyte a očistite zeleninu a nakrájajte ju na malé kúsky. Olúpte a na plátky nakrájajte zemiaky. Krátko sparte paradajky, olúpte kožu a vyrežte jadro a paradajku nakrájajte na kocky.
  3. V rozpálenom pekáčiku rozohrejte maslo a zeleninu spoločne s asi dvoma lyžicami cibule. Krátko opečte aj zemiaky. Osoľte a okoreňte a prilejte víno a rybí vývar. Pridajte paradajky a kapra, toho ešte potrite zvyšným maslom.
  4. Pečte v predhriatej rúre asi 45 minút a pravidelne rybu podlievajte. Pokiaľ bude kapor rýchlo hnednúť, prikryte pekáč alobalom.
  5. Dochuťte paradajkovú omáčku soľou a korením a kapra podávajte posypaného bylinkami.
Kapor s veľkonočnou plnkou na bielom víne.
Zdroj: eatsmarter.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.