Na internete nájdete mnoho inšpirácie a receptov. Zatiaľ čo niektorí si robia cesto od základov sami, iní sa spoliehajú na chlebovú zmes v sáčku, vďaka ktorej je postup oveľa jednoduchší. Tak ako v našom recepte.
Ingrediencie
- 500 g zmesi na domáci chlieb v sáčku
- 350 g údeného mäsa v celku
- svetlé pivo na cesto
Postup
- Priamo na zmesi máte uvedený návod, ako spracovať chlieb. Ideálne je do cesta pridať aj pivo, pretože pravý recept na plecovník uvádza, že sa cesto pripravuje s pivom.
- Uvarte si údené mäso a nakrájajte ho na väčšie kúsky.
- Akonáhle vám cesto nakysne, rozvaľkajte ho na plát hrubý zhruba 5 milimetrov a široký asi 20 centimetrov.
- Údené mäso rozložte po ceste, pokojne pridajte aj klobásy, a potom cesto zrolujte do tvaru chleba.
- Veľkonočný plecovník nechajte ešte 15 minút nakysnúť.
- Medzitým si rozohrejte rúru na 180 ° C a plecovník z kysnutého cesta pečte dozlatista.
- Potom ho nechajte vychladnúť a nakrájajte na plátky ako chlieb.
Veľká noc je sviatkom, kedy si doprajeme dobrého jedla. Inšpirujte sa tiež našimi receptami na vynikajúcu plnku , ktorú pohostíte celú rodinu.