Veľkonočný plecovník s údeným

Veľkonočný plecovník s údeným

Na internete nájdete mnoho inšpirácie a receptov. Zatiaľ čo niektorí si robia cesto od základov sami, iní sa spoliehajú na chlebovú zmes v sáčku, vďaka ktorej je postup oveľa jednoduchší. Tak ako v našom recepte.

Ingrediencie

  • 500 g zmesi na domáci chlieb v sáčku
  • 350 g údeného mäsa v celku
  • svetlé pivo na cesto

Postup

  1. Priamo na zmesi máte uvedený návod, ako spracovať chlieb. Ideálne je do cesta pridať aj pivo, pretože pravý recept na plecovník uvádza, že sa cesto pripravuje s pivom.
  2. Uvarte si údené mäso a nakrájajte ho na väčšie kúsky.
  3. Akonáhle vám cesto nakysne, rozvaľkajte ho na plát hrubý zhruba 5 milimetrov a široký asi 20 centimetrov.
  4. Údené mäso rozložte po ceste, pokojne pridajte aj klobásy, a potom cesto zrolujte do tvaru chleba.
  5. Veľkonočný plecovník nechajte ešte 15 minút nakysnúť.
  6. Medzitým si rozohrejte rúru na 180 ° C a plecovník z kysnutého cesta pečte dozlatista.
  7. Potom ho nechajte vychladnúť a nakrájajte na plátky ako chlieb.
Kynutý plecovník s údeným mäsom na Veľkú noc.
Zdroj: pixabay.com

Veľká noc je sviatkom, kedy si doprajeme dobrého jedla. Inšpirujte sa tiež našimi receptami na vynikajúcu plnku , ktorú pohostíte celú rodinu.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.