Veľkonočný zemiakový šalát

Veľkonočný zemiakový šalát

Vyskúšajte tento zemiakový šalát bez majonézy s čerstvým kôprom a majoránom a na Veľkú noc už nikdy nebudete chcieť jesť nič iné!

INGREDIENCIA

  • 12-14 malých červených zemiakov
  • soľ a čerstvo mleté ​​korenie
  • 4 plátky hrubo nakrájanej slaniny
  • olivový olej podľa potreby
  • 1/2 žltej cibule, pozdĺžne rozpolené a nakrájané naprieč na tenké plátky
  • 2 veľké stopky stopkového zeleru, nakrájané na kocky
  • 2 lyžice bieleho vínneho octu
  • 2 lyžičky nasekané čerstvé majoránky
  • 1/2 lyžičky mletej horčice
  • 1/2 šálky hovädzieho vývaru
  • 2 lyžice kôpru a viac na ozdobu
  • štyri natvrdo varené vajcia, nakrájané
  • hľuzovkový olej (voliteľne)

POSTUP

  • Zemiaky dajte do veľkého hrnca, zalejte osolenou vodou a priveďte do varu.
  • Znížte teplotu a prikryte, varte, kým zemiaky nezmäknú, asi 20 minút.
  • 4 vajcia vložte do malého hrnca, zalejte studenou vodou a priveďte do varu.
  • Vypnite sporák, dajte na hrniec pokrievku a nastavte časy na 15 minút.
  • Keď sú vajcia hotové, ponorte ich do ľadovej vody.
  • Dajte bokom.
  • Vo veľkej panvici orestujte slaninu do chrumkava, asi šesť minút.
  • Upečenú slaninu vyberte dierovanou lyžicou z tuku a nechajte odkvapkať na papierovej utierke.
  • Dajte bokom.
  • Nechajte si tri lyžice tuku zo slaniny na orestovanie řapíkatého zeleru a cibule.
  • Na strednom plameni rozohrejte tuk zo slaniny a pridajte cibuľu a stopkový zeler.
  • Restujte, kým nezačnú mäknúť, asi 3 minúty.
  • Pridajte ocot, majoránku, kôpor, 1/2 lyžičky soli, 1/2 lyžičky čerstvo mletého korenia a mletú horčicu a prešľahajte.
  • Pridajte hovädzí vývar a premiešajte.
  • Zemiaky nakrájané na kúsky o veľkosti sústa spolu so slaninou opatrne vložte do panvice.
  • Varte, opatrne ochutnávajte, kým dresing nezhustne a neobalí zemiaky.
  • Pridajte nakrájané vajcia podľa chuti.
  • Pokiaľ chcete, pridajte do šalátu dve veľké lyžice hľuzovkového oleja a jemne premiešajte.
  • Šalát naložte do servírovacej misy a ozdobte čerstvým kôprom.
  • Podávajte teplé.
Šalát zo zemiakov, vajec a byliniek v mise.
www.insolenceandwine.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.