Najkvalitnejšou časťou mäsa brava je samozrejme bravčová bábika.
Je šťavnatá a krásne chudá.
Kto ju ochutnal, vie že je výborná.
Máte už nejaký okázalý recept? Alebo stále hľadáte inšpiráciu, ako túto pochúťku pripraviť?
Naše recepty
Tip: Máte radi huby a ocenili by ste viac receptov? Ochutnajte zapečené huby v tých najchutnejších podobách .
Pri príprave bravčovej bábiky musíme dávať pozor, aby sa nevysušila. Preto je počas jej prípravy veľmi nutné používať teplomer na mäso. K medium rare variante (jemne prepečenej) sa dopracujeme pri 65°C teploty mäsa, keď ju chceme medium (stredne prepečenú), tak až pri 70°C. Medium rare je ešte zo štvrtiny surová, ale na konzumáciu bezpečná, medium je zase prepečená o niečo viac, mäso je vo vnútri stále krásne ružové.
Pred prípravou je ju tiež nutné očistiť od jej striebornej blanky, inak by bola tuhá a pri vyprážaní by sa krútila. Najviac práce si ušetríte, ak si vyberiete takú bábiku, ktorá nie je taká obrastená. Stačí tesne pod túto blanku zapichnúť špicatý a ostrý nôž a ťahať k okrajom.
Keďže z panenskej sviečkovej príliš šťavy nedostaneme, omáčku môžeme vytvoriť zvlášť alebo z jej výpeku. Úplne ideálnou prílohou sú zemiaky v rôznych úpravách či napríklad zelenina pripravená blanšírovaním .
Tak už viete, ktorý z receptov vyskúšate?
Napíšte do komentárov, ako sa vám to podarilo!