Vedeli ste, že bravčová bábika je najkrehkejší kus bravčového mäsa?
Navyše je cenovo dostupná, takže si ju môže užiť celá rodina.
My sme si pre vás dnes pripravili 5 lahodných receptov na bravčovú bábiku v rúre, po ktorej sa budete oblizovať!
Vyskúšajte variant so slaninou, jablkami či pečenou zeleninou.
Nechajte si chutiť!
Naše recepty
Tipy na tú najlepšiu pečenú bábiku
- Najprv bábiku opečte . Opečenie karamelizuje cukry a hnednú vďaka nemu bielkoviny mäse, čo má za následok atraktívnejšiu farbu a chuť. Najlepšie výsledky dosiahnete, keď použijete nerezovú alebo liatinovú panvicu vhodnú do rúry. Pozrite sa na naše recenzie najlepších liatinových panvíc ! Vyhnite sa nepriľnavej panvici.
- Použite horúcu panvicu . Bábiku začnite opekať na naozaj veľmi horúcej panvici. Než na panvicu pridáte mäso, nalejte na panvicu tenkú tenkú vrstvu oleja a počkajte, až sa rozohreje. Pokiaľ nie je panvica dostatočne rozpálená, mäso sa prilepí a roztrhne, keď ho budete chcieť prevrátiť.
- Pečte bravčovú bábiku, kým nedosiahne teplotu 63 stupňov Celzia . Najlepší spôsob, ako skontrolovať prepečenosť bravčovej bábiky, je pomocou teplomera s okamžitým odpočtom. Pokiaľ nemáte teplomer na mäso, môžete prepečenosť skontrolovať tak, že sa pozriete, či je šťava z mäsa čistá alebo takmer čistá. Ďalšou možnosťou by bolo zapichnúť nôž do bravčovej bábiky a skontrolovať, či je stred krehký.
- Upečenú bábiku voľne zakryte alobalom a nechajte 10 minút odpočívať , aby sa dorobila.
A ako sa vám naše dnešné recepty na bravčovú bábiku v rúre páčili? Napíšte nám do komentárov!