5 báječných receptov na bravčovú krkovicu. Budú sa vám zbiehať sliny!

Viete, že krkovica je jedným z najčastejšie konzumovaných druhov mäsa?

Ide o sval mierne prerastený tukom – preto je tak krásne šťavnatá.

Hodí sa na pečenie, grilovanie aj údenie.

Objavte tie najlepšie recepty s bravčovou krkovicou v hlavnej úlohe.

Tipy šéfkuchárov, ako najlepšie pripraviť krkovičku

  • Mäso je lepšie kupovať vcelku a nakrájať si ho ešte len doma.
  • Ideálny plátok krkovice by mal byť vysoký približne 2 cm.
  • Začať včas sa oplatí! Čím viac času strávi mäso v marináde, tým bude chutnejšie. Naložte ho cez noc, alebo aspoň na 4 hodiny.
  • To isté platí o pečení. Pomaly pečená krkovica je prestúpená chuťou a mäso sa doslova rozplýva na jazyku.
  • Pri smažení a grilovaní sa mäso naopak musí rýchlo zatiahnuť. Ideálnu teplotu spoznáte, tak že udržíte ruku 10 cm nad rozpálenou panvicou alebo grilom len 2-3 sekundy.
  • Žiadne spečené zvyšky! Pred grilovaním skontrolujte a očistite rošt.
  • Rovnako ako u iného mäsa aj u krkovičky platí, že po upečení alebo po grilovaní je najlepšie nechať mäso ešte chvíľu oddýchnuť napr. pod alobalom, pokrievkou alebo tanierom.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.