Viete, aké mäso patrí k tým najšťavnatejším a najvyužívanejším? Je to bezpochyby bravčová pečienka.
Ide o časť pod chrbticou prasaťa a patrí k tomu najlepšiemu, čo z čuníka môžete získať.
Ako túto časť mäsa pripraviť, aby si uchovala svoju šťavnatosť a zároveň nechutila stále rovnako?
Inšpirujte sa našimi lákavými receptami.
Naše recepty
Hodila by sa vám malá rúra do kuchyne alebo na chatu? V našej recenzii elektrických stolných rúr vám poradíme s výberom. Mrknite sa!
Ako je vidieť, bravčová pečienka je veľmi variabilným typom pokrmu, či už ju robíte len tak, plnenú alebo napríklad s omáčkou.
Vedľa bábiky a stehna patrí do najvyššej triedy toho, čo na prasati nájdete.
Pečienka kúpite samotnú, alebo aj ako kotletu aj s kosťou. Pre niektoré recepty je ideálne, ak je mäso aj s tukovým krytím – s kožou.
O tom sme sa napokon presvedčili už v recepte „na chrumkavo“.
Ktorá je vaša obľúbená časť z prasiatka?