Luxusné recepty na bravčové pečienke so šampiňónmi na 5 rôznych spôsobov. Inšpirujte sa!

Kombinácia mäsa a húb patrí medzi obľúbené.

Preto sme si pre vás tentoraz vybrali 5 vynikajúcich receptov na bravčové pečienky na šampiňónoch.

Je šťavnatá, krehká a jednoducho lahodná.

Skvelý obed či večera pre celú vašu rodinu!

Tipy na tú najlepšiu bravčovú pečienku

  • Vyberte bravčové mäso z chladničky 20-30 minút pred pečením . Pokiaľ pridáte studené mäso do horúcej rúry, mäso vám stuhne.
  • Rovnako dôležité je nechať mäso po pečení aspoň 10 minút odpočinúť , pomôže to udržať ho krehké a šťavnaté. Pokiaľ mäso nakrájate príliš skoro, vytečie z neho všetka chuť a šťava.
  • Nechajte na bravčové pečienku podkožnú tukovú vrstvu , pokiaľ sa vám podarí kúpiť mäso s touto vrstvou (je to celkom vzácne).
  • Pečenie okoreňte podľa ľubovôle a potom ho k mäsu poklepte alebo pevne pritlačte, aby dobre držalo.
  • Ak pečiete bravčovú pečienku, je lepšie ju piecť samotnú, bez zeleniny . Zelenina bude počas pečenia pomaly uvoľňovať tekutinu, čo zníži teplotu v rúre, predĺži dobu pečenia a negatívne ovplyvní zhnednutie.

Šampiňón sa považuje za najpestovanejšiu odrodu huby na svete. Okrem toho, že je výbornou ingredienciou pokrmov prináša aj množstvo benefitov pre vaše zdravie. Aké? Všetko sa dozviete v našom podrobnom článku o šampiňónoch !

A ako sa vám naše dnešné recepty na bravčové pečienke na šampiňónoch páčili? Napíšte nám do komentárov!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.