Kombinácia mäsa a húb patrí medzi obľúbené.
Preto sme si pre vás tentoraz vybrali 5 vynikajúcich receptov na bravčové pečienky na šampiňónoch.
Je šťavnatá, krehká a jednoducho lahodná.
Skvelý obed či večera pre celú vašu rodinu!
Naše recepty
Tipy na tú najlepšiu bravčovú pečienku
- Vyberte bravčové mäso z chladničky 20-30 minút pred pečením . Pokiaľ pridáte studené mäso do horúcej rúry, mäso vám stuhne.
- Rovnako dôležité je nechať mäso po pečení aspoň 10 minút odpočinúť , pomôže to udržať ho krehké a šťavnaté. Pokiaľ mäso nakrájate príliš skoro, vytečie z neho všetka chuť a šťava.
- Nechajte na bravčové pečienku podkožnú tukovú vrstvu , pokiaľ sa vám podarí kúpiť mäso s touto vrstvou (je to celkom vzácne).
- Pečenie okoreňte podľa ľubovôle a potom ho k mäsu poklepte alebo pevne pritlačte, aby dobre držalo.
- Ak pečiete bravčovú pečienku, je lepšie ju piecť samotnú, bez zeleniny . Zelenina bude počas pečenia pomaly uvoľňovať tekutinu, čo zníži teplotu v rúre, predĺži dobu pečenia a negatívne ovplyvní zhnednutie.
Šampiňón sa považuje za najpestovanejšiu odrodu huby na svete. Okrem toho, že je výbornou ingredienciou pokrmov prináša aj množstvo benefitov pre vaše zdravie. Aké? Všetko sa dozviete v našom podrobnom článku o šampiňónoch !
A ako sa vám naše dnešné recepty na bravčové pečienke na šampiňónoch páčili? Napíšte nám do komentárov!