Tieto recepty na pečené bravčové mäso naložené v marináde z horčice musíte ochutnať

Krehké mäso, sladkastá vôňa a trochu štipľavá chuť?

To všetko a oveľa viac nájdete v týchto receptoch na bravčové pečienke s horčičnou marinádou!

Premýšľate, ako zakomponovať horčicu do ďalších jedál? Pozrite sa na koniec článku!

Druhy horčic a ako ich používať?

Ako pravdepodobne viete, horčica je známe korenie, ktoré sa veľmi bežne používa v slaných pokrmoch, ako sú klobásy, mäso a šaláty. Má výraznú chuť, ktorá posunie váš pokrm na ďalšiu úroveň. Viac o horčici, ako takej sa dozviete v našom špeciálnom článku o horčičnom semienku .

Tu vám prinášame tipy, ako používať 5 najčastejšie konzumovaných horčic.

Celozrnná horčica

Chuť celozrnnej horčice sa líši podľa semien použitých na jej výrobu. Celozrnná horčica má veľmi hustú textúru. V závislosti na obsiahnutých horčičných semienkach môže mať celozrnná horčica rôzne príchute. Môže byť pikantný aj sladký, ale niekedy aj horký.

Tento druh horčice môžete pridať do šalátovej zálievky alebo do omáčok. Je skvelým spoločníkom na klobásy, praclíky, šunkové sendviče a syrové taniere.

Medová horčica

Medová horčica má očarujúcu sladkú chuť. Pre tých, ktorí chcú horčice s náznakmi sladkosti, je medová horčica ideálnou voľbou. Ľudia ju vyrábajú kombináciou rovnakého množstva medu a horčice.

O medovej horčici ľudia hovoria, že je skôr sladká ako pikantná. Ľudia ju používajú na výrobu šalátových dresingov a podávajú ju k jednohubkám a do sendvičov.

Pikantná horčica

Pikantná horčica obsahuje hnedé horčičné semienko a málo octu, takže väčšina pôvodnej korenistej chuti jej zostane. Niekedy sa pridáva muškátový oriešok, zázvor a škorica pre zemité tóny. Aby to bolo ešte pikantnejšie, občas sa do nej pridáva aj chren. Táto odroda je známa ako „lahôdková“ horčica, pretože prevláda v lahôdkových sendvičoch. Môže tiež zlepšiť chuť mäsitých pokrmov, ako sú klobásy, pečené hovädzie mäso a pastrami.

Americká horčica (Yellow Mustard)

Ďalším názvom americkej horčice je žltá horčica. Názov hovorí za všetko. Je to možno najviac typická horčica Ameriky. Často sa používa na doplnenie chuti sendvičov so slaninou, paradajkami a šalátom, hamburgerov, šalátových dresingov a barbecue omáčok.

Dijonská horčica

Dijonská horčica bola pomenovaná podľa svojho pôvodu, francúzskeho mesta Dijon. Je to krémová žltá pasta, ktorá chutí štipľavo, kyslo a korenene. Tradične obsahuje hnedé horčičné semienka a verjuice (lisovaná šťava z nezrelého hrozna). Dijonskú horčicu môžete podávať s akýmkoľvek slaným pokrmom, ako je mäso a nátierky na sendviče.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.