Premýšľate, čo uvariť, takže hľadáte tie najlepšie recepty z bravčovej pliecko?
Máte radi mäsko pečené, varené či dusené?
Pripravujete stále dookola tie isté pokrmy a už vás to začína nudiť?
Najvyšší čas inšpirovať sa v našom článku plnom chutničkého mäsa.
Naše recepty
Prečo máme radi bravčovú pliecko?
Je to v podstate univerzálny kus mäsa, ktorý sa dá použiť na všeličo. Napríklad pliecko s lopatkou je ideálnym kandidátom pre dokonalý grilovaný steak. Všeobecne je pliecko veľmi šťavnatá a má výraznú chuť.
Lepšie je, keď je trochu tučnejšia, pretože keď upečiete chudé pliecko, bude na 100% tuhé. Naopak také mäso sa skvele hodí na dusenie. Tučnejšie pliecko je vo výsledku úžasne krehká.
Pokiaľ má na sebe pliecko tuk, rozhodne ho neodkrajujte, len ho na povrchu narežte. Pliecko je obľúbená súčasť tlačeniek i údenín, navyše je úplne úžasná v podobe trhaného mäsa.