Pýtate sa, či je možné pripraviť obed bez toho, aby ste museli stráviť celé dopoludnie pri platni?
Pokiaľ použijete tie správne suroviny, je možné jedlo uvariť aj počas necelej hodiny!
Kúpte si kus bravčového a pripravte ho ako minútku alebo ho zapečte v rúre.
Inšpirujte sa našimi receptami na bravčové kotlety 7x inak.
Naše recepty
Porciovanie a príprava
Pokiaľ nemáme kúpené mäso už naporciované, tak si ho nakrájame podľa potreby. Kotlety môžeme vykostiť. Ak ich ponechávame s kosťou, tak mäso pri kosti narežeme, aby sa lepšie prepieklo.
Naporciované kotlety opláchneme, osušíme a jemne naklepeme, najlepšie zabalené do fólie alebo uložené v mikrotenovom sáčku, aby sa šťava z mäsa nevpíjala do dosky.
Jednotlivé porcie potom ešte narežeme aj po okrajoch, aby sa pri opekaní nekrútili. Aj kotlety samozrejme môžeme krájať na rezančeky, ktoré sa pripravujú ešte rýchlejšie ako porcie v plátkoch.
Odporúčané prílohy
K rýchlo upraveným kotletám sa hodia najrôznejšie druhy príloh. Predovšetkým varené, dusené alebo pečené zemiaky alebo vyprážané či pečené zemiakové hranolky a krokety.
Hodí sa aj dusená ryža, ktorú na ozvláštnenie môžeme dochutiť korením alebo zeleninou. Nie sú vylúčené ani cestoviny. K týmto rýchlym úpravám často podávame tatársku omáčku alebo niektorú inú vybranú studenú omáčku.
Vhodné sú aj teplé prelivy z kečupu, horčice a podobných ingrediencií. K tomu nezabudneme na niektorý zo zeleninových šalátov. Ak mäsové jedlo s prílohou doplníme bohatou zeleninovou oblohou získame takmer slávnostne vyzerajúce jedlo a to bez vynaloženia veľkej námahy as minimom času stráveným v kuchyni.
Ak vám chutia práve grilované kotletky, určite navštívte naše ďalšie články s receptami a inšpirujte sa napríklad grilovanými kotletkami z diviaka .