Namiesto mäsa možno použiť aj údeninu, predovšetkým šunku, párky či jemnejšie druhy salámov.
Ingrediencie
- 300 g šunky
- 100 g nakladaných uhoriek
- 100 g uvarenej mrkvy
- kúsok papriky
- 45 g želatíny
- 1500 ml zeleninového vývaru
- soľ, korenie
Postup
- V studenej vode rozpustite podľa návodu želatínu a dôkladnejšie ju premiešajte.
- Následne zohrejte zeleninový vývar, ktorý dochuťte soľou a čiernym korením.
- Pridajte do vývaru želatínu, premiešajte a nechajte mierne vychladnúť.
- Potom do vychladenej formy nalejte malé množstvo želatíny.
- Na želatínu vložte plátky mrkvy a papriky a nechajte chvíľku stuhnúť.
- Následne do formy vyskladajte na kocky pokrájanú šunku, zalejte želatínou a nechajte opäť stuhnúť.
- Takto postupujte až do doby, kým bude celá forma zaplnená.
- Posledným krokom je vloženie veľkonočného aspiku do chladničky, aspoň na 4 hodiny.
Tento krásny veľkonočný aspik môžete jednoducho použiť ako nevšednú formu občerstvenia pre akúkoľvek návštevu.
Na pochúťkach z aspiku si môžete pochutnávať nielen na Veľkú noc. Inšpirujte sa ďalšími jednoduchými receptami s aspikom !