Veselý veľkonočný aspik s údeninou

Veselý veľkonočný aspik s údeninou

Namiesto mäsa možno použiť aj údeninu, predovšetkým šunku, párky či jemnejšie druhy salámov.

Ingrediencie

  • 300 g šunky
  • 100 g nakladaných uhoriek
  • 100 g uvarenej mrkvy
  • kúsok papriky
  • 45 g želatíny
  • 1500 ml zeleninového vývaru
  • soľ, korenie

Postup

  1. V studenej vode rozpustite podľa návodu želatínu a dôkladnejšie ju premiešajte.
  2. Následne zohrejte zeleninový vývar, ktorý dochuťte soľou a čiernym korením.
  3. Pridajte do vývaru želatínu, premiešajte a nechajte mierne vychladnúť.
  4. Potom do vychladenej formy nalejte malé množstvo želatíny.
  5. Na želatínu vložte plátky mrkvy a papriky a nechajte chvíľku stuhnúť.
  6. Následne do formy vyskladajte na kocky pokrájanú šunku, zalejte želatínou a nechajte opäť stuhnúť.
  7. Takto postupujte až do doby, kým bude celá forma zaplnená.
  8. Posledným krokom je vloženie veľkonočného aspiku do chladničky, aspoň na 4 hodiny.

Tento krásny veľkonočný aspik môžete jednoducho použiť ako nevšednú formu občerstvenia pre akúkoľvek návštevu.

Veľkonočný pokrm z aspiku, šunky a zeleniny
zdroj: eatsmarter.com

Na pochúťkach z aspiku si môžete pochutnávať nielen na Veľkú noc. Inšpirujte sa ďalšími jednoduchými receptami s aspikom !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.