Vianočná kuba z bulguru

Vianočná kuba z bulguru

Samozrejme nie všetci majú radi krúpy. V hubovom kubovi sa však dajú pokojne nahradiť, napríklad bulgurom. Bulgur je predvarená celozrnná pšenica, ktorá je bohatá na vitamíny, minerálne látky, vlákninu a antioxidanty. V prípade, že vám bulgur chutí a konzumujete ho aj pre jeho benefity, inšpirujte sa aj ďalšími receptami z bulguru .

INGREDIENCIA

  • 100 g bulguru
  • 35 g sušených húb
  • 10 g nesoleného masla
  • olivový olej na vyprážanie a vymazanie plechu
  • 1 cibuľa nakrájaná na jemno
  • 6 lístkov tymiánu
  • 200 g čerstvých húb nakrájaných na drobno
  • strúčik cesnaku
  • 1 lyžica suchého vermútu
  • 1 vajce

POSTUP

  1. Bulgur si dajte do veľkej misky, vlejte doň vrelú vodu tak, aby bola zhruba 1,5 centimetra nad ním.
  2. Dochuťte ho soľou a korením, a potom prikryte fóliou.
  3. Bulgur nechajte takto asi 20 minút, kým nenasaje vodu a nezmäkne.
  4. Potom ho odkryte a nechajte vychladnúť.
  5. Medzitým si namočte sušené huby do vody na zhruba 15 minút, a potom ich nakrájajte na kúsky.
  6. Na panvici si rozohrejte maslo a trochu olivového oleja.
  7. Osmažte cibuľku s tymianom.
  8. Pridajte čerstvé huby a cesnak a varte ich za stáleho miešania zhruba 5 minút.
  9. Huby osoľte, nalejte do nich vermút a tiež dajte do nich aj sušené huby.
  10. Potom zmes varte na vysokej teplote, kým sa neodparí všetka voda.
  11. Zamiešajte do húb bulgur a dajte zmes vychladnúť.
  12. Potom ešte pridajte vajcia a nechajte hubového kubu vychladnúť aspoň na 20 minút.
  13. Medzitým si rozohrejte rúru na 180 °C.
  14. Plech vymažte olejom a nalejte naň hubového kubu bez krúp.
  15. Pečte ho zhruba 15 až 20 minút.
Kuba z húb a bulguru na tanieri s vidličkou a zeleným šalátom.
www.deliciousmagazine.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.