Samozrejme nie všetci majú radi krúpy. V hubovom kubovi sa však dajú pokojne nahradiť, napríklad bulgurom. Bulgur je predvarená celozrnná pšenica, ktorá je bohatá na vitamíny, minerálne látky, vlákninu a antioxidanty. V prípade, že vám bulgur chutí a konzumujete ho aj pre jeho benefity, inšpirujte sa aj ďalšími receptami z bulguru .
INGREDIENCIA
- 100 g bulguru
- 35 g sušených húb
- 10 g nesoleného masla
- olivový olej na vyprážanie a vymazanie plechu
- 1 cibuľa nakrájaná na jemno
- 6 lístkov tymiánu
- 200 g čerstvých húb nakrájaných na drobno
- strúčik cesnaku
- 1 lyžica suchého vermútu
- 1 vajce
POSTUP
- Bulgur si dajte do veľkej misky, vlejte doň vrelú vodu tak, aby bola zhruba 1,5 centimetra nad ním.
- Dochuťte ho soľou a korením, a potom prikryte fóliou.
- Bulgur nechajte takto asi 20 minút, kým nenasaje vodu a nezmäkne.
- Potom ho odkryte a nechajte vychladnúť.
- Medzitým si namočte sušené huby do vody na zhruba 15 minút, a potom ich nakrájajte na kúsky.
- Na panvici si rozohrejte maslo a trochu olivového oleja.
- Osmažte cibuľku s tymianom.
- Pridajte čerstvé huby a cesnak a varte ich za stáleho miešania zhruba 5 minút.
- Huby osoľte, nalejte do nich vermút a tiež dajte do nich aj sušené huby.
- Potom zmes varte na vysokej teplote, kým sa neodparí všetka voda.
- Zamiešajte do húb bulgur a dajte zmes vychladnúť.
- Potom ešte pridajte vajcia a nechajte hubového kubu vychladnúť aspoň na 20 minút.
- Medzitým si rozohrejte rúru na 180 °C.
- Plech vymažte olejom a nalejte naň hubového kubu bez krúp.
- Pečte ho zhruba 15 až 20 minút.