Vianočná maďarská polievka z rýb

Vianočná maďarská polievka z rýb

Recept na halazsle, maďarskú rybiu polievku je bezpochyby prvkom, ktorý nesmie chýbať na žiadnom slávnostnom vianočnom stole. Táto polievka je s maďarskými tradíciami tak úzko spätá, že by bal až hriech jej počas vianočného hodovania nepodávať. Ochutnajte sami a pochopíte, prečo je taká obľúbená.

Čo budeme potrebovať

  1. 2 kg kapra
  2. 3 cibuľa
  3. 3 l vody
  4. 3 lyžice červenej papriky
  5. Soľ
  6. 2 lyžičky chilli prášku

Postup

  1. Deň pred prípravou polievky sa očisteného a nakrájaného kapra na podkovy, dôkladne nasolíme
  2. Z krajších plátkov si dáme bokom tie, ktoré budeme chcieť dať do polievky halaszle vcelku
  3. Potom zvyšok ryby uvaríme s nakrájanou cibuľou a toľkými vodami, koľko pokryje celú zmes v hrnci
  4. Pokiaľ sa zmes začne variť a na povrchu sa začne tvoriť pena, vmiešame červenú papriku a kto má rád pikantnú, pridá aj chilli korenie
  5. Potom polievku varíme na vysokú teplotu asi 30 minút
  6. Akonáhle je ryba uvarená, vyberieme ju z polievky a dáme bokom
  7. Polievku, potom prefiltrujeme cez sitko do čistej misy a všetko čo v site zostalo, vyhodíme
  8. Rybie kúsky vrátime do polievky
  9. Buď halaszle takto necháme, alebo ak chceme mať polievku krémovú, tak všetko pomocou ponorného mixéra rozmixujeme dohladka
  10. Potom do polievky pridáme plátky ryby, ktoré boli predtým odložené
  11. Celú zmes znovu prevaríme a varíme asi 10 minút, kým plátky kapra nezmäknú
  12. Na záver môžeme pridať ešte soľ, sladkú papriku alebo čili papričku

Pridaním 1-2 polievkových lyžíc cukru sa chute prepoja ešte lepšie.

Domáca vianočná krémová rybia polievka v maďarskom štýle.
Zdroj: gabojsza.hu

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.