Rýchly a ľahký čokoládový dezert s piškótami, lieskovými orieškami, kondenzovaným mliekom a voňavým vianočným korením.
Ingrediencie
- 400 g hladkej múky
- 400 g kondenzovaného mlieka
- 200 g piškót
- 100 g lúpaných lieskových orechov
- 40 g masla
- mletá škorica
- mletý badián
- mletý klinček
- strúhaná pomarančová kôra
- biela čokoládová poleva na ozdobu
- strúhaný kokos na ozdobu
Postup
- Lieskové oriešky nasekajte nahrubo.
- Horkú čokoládu pokrájajte na kúsky.
- Do hrnca nalejte kondenzované mlieko a pridajte kúsky čokolády a pokrájané zmäknuté maslo.
- Zahrievajte na miernom ohni až vznikne homogénna krémová zmes.
- Odstavte z ohňa, pridajte lieskové oriešky, korenie a pomarančovú kôru.
- Premiešajte a nechajte vychladnúť.
- Až potom pridajte nahrubo nalámané piškóty.
- Rukami zapracujte a potom cesto preneste na list papiera na pečenie.
- Tvarujte do valca, ktorý následne zabaľte do potravinovej fólie.
- Nepečenú vianočnú salámu vložte na niekoľko hodín stuhnúť do chladničky a potom ju ozdobte pomocou bielej čokoládovej polevy a kokosu.